Πολύτεκνοι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν «βίαιη» παρακράτηση χρημάτων από το ποσό κρατικής αρωγής

Must Read

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που δημοσιεύει ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα», για «βίαιη και απροειδοποίητη» είσπραξη χρημάτων από τον λογαριασμό πολύτεκνης οικογένειας, ποσό το οποίο προέρχεται από την κρατική αρωγή για τους πληγέντες.

Σε ανάρτησή του ο Σύλλογος σημειώνει για την ΑΑΔΕ: «Το ίδιο το δημόσιο έρχεται για ακόμη μία φορά σε πλήρη αναντιστοιχία μ’ αυτά που δια νόμου και εγκυκλίων έχει θεσμοθετήσει με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 24Α και 24Β του 4797/2021 (Α66) τα χρήματα δεν δεσμεύονται, δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα» αναφέρει και επισημαίνει: «Στο παρελθόν ο σύλλογός μας είχε πετύχει μετά απο 45 ημέρες αγώνα και πιέσεων προς τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς την αποδέσμευση των λογαριασμών πολλών συμπολιτών μας».

Ο Σύλλογος συστήνει «στους πολίτες να πραγματοποιήσουν συνεχείς ελέγχους στους λογαριασμούς τους και στα ποσά της κρατικής αρωγής που κατατέθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών απο το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021» και:

«Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάλογα περιστατικά βίαιης παρακράτησης χρημάτων της αδέσμευτης κρατικής αρωγής από οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα, ΝΠΔΔ, Εφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο emai του συλλόγου [email protected] για να υπάρξει ενημέρωση και να κινηθεί η ανάλογη διαδικασία».

Μάλιστα, ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται αντίστοιχες καταγγελίες και από τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This