Υποναύαρχος ε.α. Φενέκος: «Η Χαμάς χρησιμοποίει τους ομήρους, για να μεταστρέψει την κοινή γνώμη»

«Όταν χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες αμάχους, είναι και αυτά εγκλήματα πολέμου»

Must Read

Αναφορά στην πολεμική σύρραξη που μαίνεται στην Μέση Ανατολή, στους βομβαρδισμούς και στο αιματοκύλισμα έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υποναύαρχος ε.α, Στέλιος Φενέκος, κάνοντας λόγο για κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει πάρα πολύ, φαίνεται ότι περικυκλώνουν τη Γάζα. Το κακό είναι ότι αυξάνονται οι επιθέσεις, όπως έγινε στο στρατόπεδο των ομήρων. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο αυτήν την στιγμή, που μεταστρέφεται η κοινή γνώμη προς το Ισραήλ», είπε και συνέχισε:

«Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις κατά αυτής της ακραίας στρατιωτικής επιχείρησης. Η Χαμάς χρησιμοποίει τους ομήρους, όχι για το Ισραήλ, αλλά για να μεταστρέψει την κοινή γνώμη του κόσμου. Απελευθερώνοντας 4 – 5, δείχνει ότι συμβιβάζεται λίγο και ρίχνει την ευθύνη στο Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον κ. Φενέκο, εγκλήματα πολέμου γίνονται και από τις δύο μεριές. «Γίνονται εγκλήματα πολέμου και από τη Χαμάς. Όταν χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες αμάχους, είναι και αυτά εγκλήματα πολέμου, όχι μόνο οι ισραηλινές πράξεις», εξήγησε, ενώ τόνισε πως η κλιμάκωση του μετώπου στη Μέση Ανατολή φαίνεται και από την όλο και δραστικότερη εμπλοκή της Χεζμπολάχ: «Η Χεζμπολάχ έχει εμπλακεί ήδη. Ενδεχομένως να δούμε μεγαλύτερη κλιμάκωση».

Κλείνοντας, ο κ. Φενέκος υποστήριξε πως η Ελλάδα και η ΕΕ θα μπορούσαν να δείξουν «ένα ανθρωπιστικό πρόσωπο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This