Επεισόδια στην πλατεία Βικτωρίας – Συλλήψεις και στην Ακρόπολη

Σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Πευκάκια, Νέο Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Must Read

Την στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Πευκάκια, Νέο Ηράκλειο και Νέα Ιωνία, χωρίς να συμβαίνουν έκτροπα μέχρι στιγμής, χειροπέδες σε δύο αντιεξουσιαστές πέρασε η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών μέσα στους οποίους ήταν τα δύο συγκεκριμένα άτομα επιτέθηκε σε στελέχη της ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοί τους από την ομάδα «ΔΡΑΣΗ», τους απεγκλώβισαν και συνέλαβαν τα δύο άτομα.

Την ίδια στιγμή, ένταση επικράτησε και στην πλατεία Βικτωρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα ατόμων που έφευγε από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο βρέθηκε στην πλατεία και επιτέθηκε σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους.

Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Στην συνέχεια η ομάδα ατόμων επιβιβάστηκε εκ νέου στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκε στο σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημίες. Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

https://twitter.com/emily_strange93/status/1719770362588590387

 

Δείτε βίντεο:

Πού γίνονται αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Δρακόντεια είναι αυτή την ώρα τα μέτρα ασφαλείας στα Πευκάκια και στην ευρύτερη περιοχή καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προαναγγελθεί ως «μνημόσυνο» στα δέκα χρόνια από τον θάνατο δύο μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συγκέντρωση έχουν δώσει το παρών περίπου 1000 άτομα ενώ έχει εμφανιστεί μέχρι και η «Αύρα» της αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, συγκεντρώσεις υπάρχουν και στο Νέο Ηράκλειο και τη Νέα Ιωνία και η αστυνομία επιθυμεί να μην υπάρξει ένωση των συγκεντρώσεων. 

Το επίπεδο της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα αυξημένο καθώς υπάρχει ο φόβος των επεισοδίων.

Την ίδια στιγμή, στο δημοτικό κοιμητήριο Ηρακλείου, εκεί που βρίσκεται ο τάφος του ενός εκ των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, επικρατεί ηρεμία.

Νωρίτερα, οι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή εννέα ατόμων στον σταθμό της Νέας Ιωνίας.

Δείτε βίντεο:

Ήδη από το πρωί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει κομβικά σημεία, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου δηλώνει ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για την κατάσταση».

Η κατάσταση συναγερμού οδήγησε την ΕΛΑΣ να βγάλει οδηγία σύμφωνα με την οποία έκλεισε από τις 2 το μεσημέρι και μετά τους σταθμό «Ηράκλειο» του ηλεκτρικού και του προαστιακού.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This