Τουρκική προβοκάτσια με εντολή Ερντογάν

Η «Yeni Safak» έγραψε πως σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ 4 ανταρτών της κουρδικής οργάνωσης και του τουρκικού στρατού στον Έβρο

Must Read

Οσο η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα του θετικού κλίματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Ταγίπ Ερντογάν σκαρφίζεται σενάρια επιστημονικής φαντασίας με άρωμα σκληρής προβοκάτσιας σε βάρος της Ελλάδας.

Με εντολή Ερντογάν το «πιστόλι» της τουρκικής προεδρίας, η εφημερίδα «Yeni Safak», προχώρησε σε μια απίστευτη προβοκάτσια εις βάρος της Ελλάδας, την οποία κατονόμασε ως «άνδρο τρομοκρατών των Κούρδων ανταρτών του PKK».

Συγκεκριμένα, η «Yeni Safak» έγραψε πως σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ τεσσάρων ανταρτών της κουρδικής οργάνωσης και του τουρκικού στρατού στον Εβρο. Αποτέλεσμα της σύρραξης ήταν οι τέσσερις να εξουδετερωθούν από τις τουρκικές δυνάμεις. Σύμφωνα μάλιστα με την τουρκική εφημερίδα, στους τρομοκράτες και στη διαδρομή που διένυσαν βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς βάρους 12 κιλών.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι επίδοξοι καμικάζι προέρχονταν από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο, όπως αναφέρεται, «είναι η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, MLKP, TKP-ML, TIKKO και FETO. Το στρατόπεδο, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι επίσης ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για τρομοκράτες που διέφυγαν από την Τουρκία. Στο στρατόπεδο, οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών και τη δολιοφθορά. Οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιστεύεται ότι προέρχονταν επίσης από αυτό το στρατόπεδο».

Στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, που αποτελεί τη φωνή του Τούρκου προέδρου, η Αθήνα δεν έχει απαντήσει δημόσια και, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», δεν πρόκειται να το κάνει αν τα δημοσιεύματα δεν αποτελέσουν επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για μύθευμα του τουρκικού Τύπου, σημειώνοντας στη «δημοκρατία» πως δεν έχει καταγραφεί κανένα τέτοιο περιστατικό στα σύνορα του Εβρου. Μάλιστα, σημείωσαν με νόημα πως στην Ελλάδα δεν λειτουργούσε και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ κανένα στρατόπεδο ανταρτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγκυρα επιχειρεί να εμπλέξει την Αθήνα στο μέτωπο που έχει με τους Κούρδους, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γίνεται απ’ όταν οι δυο πλευρές βρέθηκαν σε τροχιά επαναπροσέγγισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This