Η μίνι κακοκαιρία… διέκοψε την κυκλοφορία σε νέα και παλαιά ε.ο. Αθηνών-Πατρών! Ακυρώσεις δρομολογίων του ΟΣΕ

Χάος στην Πάτρα λόγω... βροχής - Σοβαρά προβλήματα στους δρόμους!

Must Read

Σε εξέλιξη είναι έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα, μάλιστα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο 161ο χλμ (Ελαιώνας) στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στην ίδια περιοχή στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Παράλληλα, στην περιοχή Μετόχι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων διενεργεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας. Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πούντας Καλαβρύτων, στο ύψος του Μέγα Σπηλαίου και στα δύο ρεύματα λόγω κατολίσθησης. Η Hellenic Train με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται. Επίσης λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Η μίνι κακοκαιρία «χτύπησε» για τα καλά την πόλη της Πάτρας, με τη δυνατή βροχή να έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες. Την ίδια στιγμή, διακοπή κυκλοφορίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε νέα και παλαιά ε.ο. Αθηνών-Πατρών ενώ ακυρώθηκαν δρομολόγια του ΟΣΕ.

 

 

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Πάτρα 

Η βροχή ήταν καταρρακτώδης, με ταυτόχρονους δυνατούς ανέμους που έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για όσους βρίσκονταν στους δρόμους της πόλης. Στην Ρήγα Φεραίου ο πεζόδρομος έγινε για ακόμα μια φορά ποτάμι, ενώ το ίδιο παρατηρήθηκε και στην Γεροκωστοπούλου. Στα Ψηλαλώνια ο δρόμος της Αθανασίου Διάκου μετατράπηκε σε χείμαρρο στέλνοντας τα νερά στην Τριών Ναυάρχων που πλημμύρισε και αυτή.

 

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν για ακόμα μια φορά σε όλους τους παραλιακούς δρόμους, στην Αγίου Ανδρέου, στην Όθωνος Αμαλίας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου και στην Ακτή Δυμαίων όπου σχηματίστηκαν λίμνες και τα οχήματα με δυσκολία μπορούσαν να περάσουν. Η έντονη βροχόπτωση συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, που φθάνουν και τα 5 μποφόρ!

 

Οι οδηγοί στους κεντρικούς και τους παραλιακούς δρόμους αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ολισθηρότητας, των λιμνάζοντων υδάτων αλλά και της μικρής ορατότητας κατά περιόδους. Το κύμα της κακοκαιρίας θα είναι εντονότερο το ερχόμενο Σάββατο, όπως έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Την ίδια ώρα, βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε στο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, φαινόμενα που προοδευτικά θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ θα βρέξει εκ νέου στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο.

 

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με λίγες ασθενείς βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη και πιθανόν μετά το μεσημέρι στα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 3-4 μποφόρ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This