Χέρτζογκ σε Μπλίνκεν: «Το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για την εκκένωση της Γάζας»

Must Read

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έδειξε στον Άντονι Μπλίνκεν ένα φυλλάδιο, από τα 1.200.000 τα οποία όπως είπε είχαν σταλεί σε πολίτες της Γάζας… Το φυλλάδιο ήταν ουσιαστικά για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του IDF.

Να στηρίξει εξάλλου την θέση του Ισραήλ περί σεβασμού στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες εκκένωσης της Βόρειας Γάζας επιχείρησε ο Ισαάκ Χέρτζογκ κατά την συνάντησή του με τον Μπλίνκεν. «Το Ισραήλ έκανε ό,τι μπορούσε για την εκκένωση της Γάζας», όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε και αναπαρήχθη μέσω του CNN. «Το Ισραήλ έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το πώς το κάνει, αυτό έχει σημασία» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Χέρτζογκ αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές, που ακούγονταν αμυδρά στο βάθος την ώρα της συνάντησης, απαιτούν δράση για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούσε η Χαμάς και είπε: «Η καρδιά μας είναι μαζί τους. Το καταλαβαίνουμε. Θέλουμε την άμεση απελευθέρωσή τους». Αναφέρθηκε και από τους δύο επίσης ότι «σκεφτόμαστε κάθε στιγμή τους ομήρους μας – τόσους πολλούς Ισραηλινούς, Αμερικανούς, άλλους ξένους υπηκόους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This