Τουρκική «εισβολή» στο Καστελόριζο με μουσουλμάνους μετανάστες

Must Read

Η Τουρκία «εργαλειοποιεί» τους μετανάστες και τους εντάσσει στο σχέδιο αμφισβήτησης ή και κατάληψης σε επόμενο χρόνο των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο Καστελόριζο όχι μόνο δεν είναι τυχαίο, αντιθέτως αποτελεί σαφή απόδειξη πως η Άγκυρα σκοπίμως «φορτώνει» το νησί με μετανάστες, προωθώντας με έναν επιπρόσθετο τρόπο τις επιδιώξεις της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Υπάρχει ωστόσο προηγούμενο, κατά το οποίο η Τουρκία επιχείρησε να χρησιμοποιήσει λέμβους με μετανάστες ως προκάλυμμα για την κατάληψη νησίδας στο βόρειο Αιγαίο. Το τουρκικό σχέδιο έγινε αντιληπτό και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Έκτοτε τοποθετήθηκε στρατιωτική φρουρά στη νησίδα. Το Καστελόριζο διαθέτει στρατιωτική μονάδα και οπλικά συστήματα, ενώ ένα πολεμικό πλοίο βρίσκεται σχεδόν μόνιμα δεμένο στο λιμάνι του νησιού.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Άγκυρα έχει προσαρμόσει τα σχέδιά της και, αντί κάποιας στρατιωτικής επιχείρησης, θέλει να αλλοιώσει προηγουμένως τον τοπικό πληθυσμό (ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι τον χειμώνα), να επιβάλει το μουσουλμανικό στοιχείο και εν συνεχεία να διεισδύσει με φανατικούς ισλαμιστές ή και στρατιώτες.

Οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν ναυτικό αποκλεισμό του Καστελόριζου από την Τουρκία, όπως και οι συνεχείς αμφισβητήσεις τόσο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όσο και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι μέρη της αναθεωρητικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν. Οι μετανάστες που το τελευταίο διάστημα στέλνει μαζικά η Τουρκία στο Καστελόριζο τις επιδιώξεις αυτές ακριβώς εξυπηρετούν.

Τεστάρεται κάθε πότε μεταβαίνει πλοίο στο ελληνικό νησί για να τους παραλάβει, ενώ είναι πιθανό να υπάρχουν μετανάστες πράκτορες που δίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Καστελόριζο πληροφορίες στις τουρκικές Αρχές για το πώς κινούνται οι στρατιώτες, τι οπλικά συστήματα διαθέτει το νησί και πόσο μεγάλη είναι η ελληνική δύναμη.

Εισβάλλουν σε σπίτια κι εκκλησίες

Οι τοπικές Αρχές στο Καστελόριζο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι είναι οι μετανάστες ούτε πότε αφίχθησαν και πώς κινούνται. Διαπιστώνουν απλά πως παραβιάζουν σπίτια, εισβάλλουν σε εκκλησίες και μπαίνουν σε εγκαταλειμμένα ή κλειστά οικήματα για να βρουν… καταφύγιο. Το ανησυχητικό δε στοιχείο είναι πως μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και νεαροί άνδρες, οι οποίοι έρχονται απέναντι στους κατοίκους του νησιού.

Η ανησυχία των Αρχών και των κατοίκων είναι μεγάλη, αφού τα κρούσματα διαρρήξεων είναι συνεχώς αυξανόμενα και οι μετανάστες περιφέρονται στον οικισμό περιμένοντας αδίκως πότε θα αναχωρήσουν για κάποια δομή φιλοξενίας. Αυτό όμως συμβαίνει κάθε 20 μέρες, με αποτέλεσμα πάντα να μένουν πίσω μετανάστες και να αναζητούν τροφή και στέγη για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.

Και όλα αυτά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και, το πιο σημαντικό, σε ένα νησί όπως το Καστελόριζο που δεν υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν οι άνθρωποι σε ιατρικές εξετάσεις, γεγονός που σημαίνει πως το Καστελόριζο μετατρέπεται σε υγειονομική βόμβα.

Τουρκικά ξενοδοχεία απέναντι από το Καστελόριζο

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι από το Καστελόριζο, σε πολύ μικρή απόσταση, υπάρχει το Κας, όπου η Τουρκία χτίζει ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ υπάρχουν και δημιουργούνται επιπλέον στρατιωτικές εγκαταστάσεις με παρατηρητήρια, τα οποία θα διαθέτουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Η Άγκυρα δείχνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια να αξιοποιεί οικονομικά την περιοχή απέναντι από το Καστελόριζο και να «χτίζει» το αφήγημα ότι έχει συμφέροντα στη θαλάσσια ζώνη. Ο ισχυρισμός άλλωστε ότι το ελληνικό νησί δεν ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο καταδεικνύει τα τουρκικά κουτοπόνηρα σχέδια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This