Έρανο πραγματοποιεί 25χρονη από τον Βόλο με σύνδρομο Long covid: Για δύο χρόνια η ζωή της είναι σε «αναστολή»

Πώς περιγράφει την κατάστασή της

Must Read

Τον δικό της «Γολγοθά» βιώνει εδώ και 22 μήνες μια 25χρονη από τον Βόλο η οποία νόσησε με κορωνοϊό και δεν έγινε ποτέ καλά, όπως υποστηρίζει.

«Είμαι 25 χρονών και αντί να ζω την κάθε μου στιγμή, είμαι πλήρως αναπηροποιημένη από τον ιό του Covid- 19. Κάθε μέρα, εδώ και 22 μήνες παλεύω με μεγάλης διάρκειας πόνους και συμπτώματα. Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει», ανέφερε στον taxydromos.gr η Κατιάνα Μέκκα.

Η νεαρή Βολιώτισσα έχει δαπανήσει χιλιάδες ευρώ από τον οικογενειακό κορβανά αυτά τα δύο χρόνια για να υποβληθεί σε πλήθος ιατρικών εξετάσεων ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να εργαστεί για να προσφέρει.

Η 25χρονη πραγματοποιεί έρανο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει τα έξοδά της.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι υπάρχει μία θεραπεία και θα μαζέψω ένα συγκεκριμένο ποσό για αυτή τη θεραπεία, δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι», τονίζει.

Σχετικά με τον έρανο είπε:

«Στόχος μου, πλέον, είναι μόνο η επιβίωση. Γενικά το να κάνω τον έρανο δεν μου είναι καθόλου εύκολο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα φτάσω σε ένα σημείο της ζωής μου που θα απευθυνθώ σε αγνώστους για να με βοηθήσουν οικονομικά. Πιστεύω, όμως, ότι τα νέα παιδιά, της δικής μας ηλικίας επιδεικνύουν τεράστια στήριξη, υποστήριξη και συμπόνια».

Ήδη η υποστήριξη που έχει λάβει είναι μεγάλη καθώς έχει συγκεντρωθεί το 10% του ποσού.

Η Κατιάνα είναι φοιτήτρια στην σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει αναστολή των σπουδών της.

Ο κορονοϊός «χτύπησε» με σφοδρότητα τη νεαρή. Νόσησε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2021 και από τότε αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης νοσηλείας είχε έντονο πυρετό και δύσπνοια, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Όμως, τέσσερις μήνες μετά τη νόσηση παρουσίασε 40 συμπτώματα όπως πόνους στο στήθος, μουδιάσματα, κακουχία και έντονη κόπωση.

«Η κατάσταση επιδεινωνόταν κάθε μήνα, με αποκορύφωμα τη δεύτερή μου νόσηση, 1 χρόνο μετά. Δεν ήξερα τι μου συμβαίνει. Μετά από πολλές ειδικότητες και πολλές επισκέψεις σε γιατρούς και επείγοντα, κατέληξα σε κέντρο Long Covid και σε ορισμένους ενήμερους γιατρούς. Πλέον τα βάσανα μου είχαν όνομα: Long Covid σύνδρομο και στα πλαίσια αυτού μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (ME/CFS), σύνδρομο POTS και δυσαυτονομία.

Χρόνιες και ανίατες έως τώρα ασθένειες, με απειροελάχιστη αποδοχή και διερεύνηση, ειδικά στην Ελλάδα. Παρά την επιβεβαίωση και την ανακούφιση (πνευματικά) που επιτέλους είχα κάποιες απαντήσεις, δεν υπήρξε καμία συμπτωματική ανακούφιση, ούτε πλάνο για το μέλλον» τονίζει η 25χρονη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This