«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αργολίδα λόγω έντονης βροχής – Πλημμύρισαν σπίτια

Η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε Αττική και Μεσσηνία

Must Read

«Πνίγηκαν» αρκετές περιοχές της Αργολίδας από την ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, στις μεγάλες πόλεις του νομού, όπως στο Ναύπλιο, το Άργος, το Λυγουριό αρκετοί κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα οχήματα να κάνουν αγώνα να τους διασχίσουν και τους πεζούς να «εγκλωβίζονται» σε αρκετά σημεία και να μην μπορούν να προχωρήσουν.

Παράλληλα, από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν δέντρα και η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνσή τους.

Επίσης, σύμφωνα με τοπικά μέσα, πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και γραφεία.

Δείτε βίντεο:

Προβλήματα σε Αττική και Μεσσηνία

Tην Αττική «επισκέφτηκε» η κακοκαιρία νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν αρκετές περιοχές.

Οι πολίτες έβγαλαν τις ομπρέλες τους καθώς η βροχή έπεφτε για αρκετή ώρα ενώ κάποιοι άτυχοι που δεν είχαν προνοήσει να πάρουν ομπρέλα φρόντισαν να καλυφθούν όπως όπως για να μην βραχούν.

Δείτε φωτογραφίες:

Η βροχόπτωση έφερε κυκλοφοριακό κομφούζιο με ουρές χιλιομέτρων να σχηματίζονται σε αρκετούς δρόμους και τους οδηγούς να αγανακτούν.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ο Κηφισός, οι μεγάλες λεωφόροι όπως Κηφισίας, Μεσογείων, Θηβών, η Αττική Οδός, η παραλιακή.

Στη Μεσσηνία 

Την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα την Μεσσηνία έβαλε ως πρώτο «στόχο» η κακοκαιρία που ξεκίνησε σήμερα να επηρεάζει την χώρα μας και θα παραμείνει έως την Δευτέρα.

Νωρίτερα, περίπου στη 1.30, ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Καλαμάτα και δημιούργησε προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διάρκεια της βροχόπτωσης ήταν περίπου 20 λεπτά ενώ συνεχίζεται και αυτή την ώρα αλλά εξασθενημένη.

Δείτε βίντεο:

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων αλλά και υλικών από πολυκατοικίες.

Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος που οδηγεί από κα προς την Καλαμάτα έκλεισε καθώς έπεσε ένα δέντρο στο οδόστρωμα στην Μικρή Μαντίνεια.

Δείτε φωτογραφία:

 

Το κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία, αλιευτικοί και ναυταθλητικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους προς αποφυγή δραστηριοποίησης κατά το χρόνο ισχύος έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού. Επίσης, ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση πλοιάρχων ορμούντων πλοίων.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας (Γαργαλιάνοι, Μαραθούπολη, Φιλιατρά, Κυπαρισσία) καθώς και εκεί έπεσε ισχυρή βροχή.

Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι εμφανής η αλλαγή του καιρού η οποία θυμίζει έντονα φθινόπωρο, αν όχι χειμώνα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, σε μικρότερο, όμως βαθμό, από ότι άλλες πόλεις.

Η πρόγνωση  

Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ειδικά, δε, για την Αττική αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από σήμερα νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ.

 

Όσον αφορά τους ανέμους, στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ που όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Την ίδια στιγμή, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Δείτε το δελτίο:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις επόμενες ώρες σήμερα Παρασκευή (10-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική χώρα. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (10-11-23)

α. Στο Ιόνιο (περιοχή Κεφαλλονιάς – Ζακύνθου – Ιθάκης – Λευκάδας) και από νωρίς το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως Αχαΐα – Ηλεία).

β. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (κυρίως στα κεντρικά και νότια).

γ. Από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβος, Λήμνος, Χίος, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και την Ήπειρο.

Αύριο Σάββατο (11-11-23)

α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This