Δικαίωση στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη με τη σύζυγό του, που τον παράτησε για τον… πρώτο της ξάδελφο(!), έφερε για έναν ταξιτζή η τελεσίδικη απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πάτρας, το οποίο του έδωσε την επιμέλεια των δύο παιδιών τους!
Η πρωτοφανής υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας πριν από μερικά χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε πως η σύζυγος του επαγγελματία οδηγού είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον εξ’ αίματος συγγενή της, αδιαφορώντας ακόμα και για τα ίδια τα παιδιά της.
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2006, η σύζυγος του πρώτου εξαδέλφου της γυναίκας ζήτησε από την ίδια και τον ταξιτζή να μεσολαβήσουν, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γάμο της. Όμως, αντί για βοήθεια, η γυναίκα του επαγγελματία οδηγού, σύναψε ερωτική σχέση με τον ξάδελφό της!
Έκτοτε, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρισκόταν σε καθημερινή επαφή με τον εραστή της, μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο μαζί του, ενώ μετά το τέλος της εργασίας της τον συναντούσε και επέστρεφε στο σπίτι, έπειτα από συνεχείς ενοχλήσεις του συζύγου της, μετά τα μεσάνυχτα και συχνά σε κατάσταση μέθης.
Ο άτυχος άνδρας είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όμως δεν μπορούσε να διανοηθεί τι συνέβαινε πίσω από την πλάτη του, μέχρι που έπιασε επ’ αυτοφώρω τους παράνομους εραστές!
Μάλιστα, η σύζυγός του ήταν τόσο ερωτευμένη με τον ξάδελφό της, που τον Οκτώβριο του 2006 εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία, πηγαίνοντας να ζήσει με τον εραστή της. Η παθιασμένη σχέση του παράνομου ζευγαριού, όπως αποκαλύπτεται στη δικογραφία της υπόθεσης, είχε συνεχώς σκαμπανεβάσματα, επεισοδιακούς καβγάδες, ακόμα και ξυλοδαρμούς, με τα παιδιά της γυναίκας να είναι συχνά μπροστά στα θερμά επεισόδια!
Ο ταξιτζής, αγωνιώντας για την ασφάλεια και τη συναισθηματική σταθερότητα των παιδιών του, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας την επιμέλειά τους, και, παρότι η πρωτόδικη κρίση δεν ήταν υπέρ του, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον δικαίωσε, δίνοντάς του την επιμέλεια οριστικά και αμετάκλητα.
Στην απόφαση των δικαστών μέτρησε το γεγονός ότι τα δύο παιδιά ήταν αποδέκτες βίας και εντάσεων στο σπίτι, λόγω της αρρωστημένης σχέσης της μητέρας τους με τον ξάδελφό της, ενώ συχνά δέχονταν και τη χλεύη του περίγυρού τους εξαιτίας του δεσμού αυτού.