Στο όριά τους οι ελαιοπαραγωγοί της Θάσου

Σε απόγνωση

Must Read

Δρματική η κατάσταση στην παραγωγή… Και μάλιστα ενός προϊόντος που είναι σύμβολο για την χώρα! Την ελιά.

Ανοιχτή εξάλλου επιστολή με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ελαιοπαραγωγούς της Θάσου, συνέταξε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» του νησιού, όπως μεταδίδει το kavalanews.gr.

Το βασικότερο πρόβλημα των ελαιοπαραγωγών είναι η ακαρπία, η οποία καταστρέφει τη σοδειά τους και μάλιστα δεν καλύπτεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, διότι «δεν αναγνωρίζεται ως ζημιογόνο αίτιο και δεν αποζημιώνεται από τον οργανισμό», όπως σημειώνεται στην επιστολή. Μάλιστα, «λόγω των καιρικών συνθηκών που υπήρχαν στον νησί όλο το προηγούμενο διάστημα (ανομβρία), είχαν ως αποτέλεσμα να ξεραθούν πολλά δέντρα και να πέσει η παραγωγή στο 5-10% της προηγούμενης χρονιάς», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θάσου.

Επίσης: «Σε καμία περίπτωση αυτές οι απώλειες δεν καλύπτονται με την βελτιωμένη τιμή του προϊόντος μια και η προηγούμενη παραγωγή πουλήθηκε σε τιμές 3-5 ευρώ το κιλό και το όποιο κέρδος το καρπώνονται οι έμποροι και οι εταιρίες», τονίζει η παράταξη και ζητάει αποζημιώσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ταυτόχρονα αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This