H Βουλή νοίκιασε το Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Ξεκινούν οι διαδικασίες μεταφοράς των γραφείων

Must Read

Με τελικό… νικητή την Βουλή έληξε η ανταγωνιστική διαγωνιστική διαδικασία επιλογής μισθωτή για το εμβληματικό Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη!

Από την 1η Ιανουαρίου και μέσα σε 3 μήνες όλα τα γραφεία της Βουλής (που βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτιρίου) θα μεταφερθούν στο Μέγαρο Μποδοσάκη επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, παραμένοντας πάντως στην περιοχή του Συντάγματος.

Τα έσοδα μίσθωσης θα κατευθύνονται αναλόγως με την επίτευξη των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο οποίο και ανήκει βέβαια το ακίνητο. Ως ετήσιο μίσθωμα υπολογίζεται το ποσό των 2.800.000 ευρώ!

Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη αποτελεί ιστορικό μνημείο της Αθήνας και φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-06 ανακαινίστηκε ριζικά.

Αποτελείται δε από ισόγειο, έξι ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ. Το κτίριο σύμφωνα με πηγές του Ιδρύματος είναι εύλογης αξίας της τάξης των 72.500.000 ευρώ! Διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο του Ζαππείου, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και φυσικά την Ακρόπολη

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πηγές, στο ίδρυμα Μποδοσάκη κατατέθηκε τουλάχιστον μία ακόμη μεγάλη πρόταση από επενδυτικό σχήμα, στο οποίο συμμετέχουν μεγάλα ελληνικά επιχειρηματικά funds, με ετήσιο αντάλλαγμα σημαντικά υψηλότερο… Aλλά η Βουλή πήρε το προβάδισμα στην κούρσα και έκλεισε το ντιλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This