Σχολείο ΑΜΕΑ με νάρκες: Μαθήτρια οδηγήθηκε με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο με βγαλμένη την επιγονατίδα της

Oι κυψέλες «παγίδες» στο δάπεδο και η σοκαριστική απάντηση της διευθύντριας

Must Read

Μία μόλις εβδομάδα μετά το ρεπορτάζ που ξεπήδησε μέσα από τις αποκαλύψεις-καταγγελίες του 4ΑΜΕΑ και της Νένας Χρονοπούλου αλλά και συνοδών και γονιών ΑμεΑ, για την «τιμωρία» δημάρχων που αποχαιρέτησαν τον δημαρχιακό θώκο εξαιτίας της αδιαφορίας τους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (τρανά παραδείγματα αυτό το πρώην δημάρχου πλέον στην Αμφιλοχία με την ντροπιαστική κατασκήνωση για παιδιά ΑμεΑ, που λειτουργεί στην Μπούκα της Αμφιλοχίας, αλλά και αυτό του επίσης πρώην δημάρχου Σιθωνίας), η στήλη της Espresso επανέρχεται σήμερα με μια νέα σοκαριστική καταγγελία! Μια καταγγελία που αφορά σχολείο για παιδιά ΑμεΑ που, όπως θα διαπιστώσετε, είναι άκρως ακατάλληλο για να ανοίγει τις πόρτες του σε παιδάκια ΑμεΑ, ενώ κρύβει παγίδες που βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Πρόκειται για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευσίνας με προαύλιο-ναρκοπέδιο, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso»! Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν υπάρξει τραυματισμοί μαθητών με ειδικές ανάγκες, με τους γονείς να εκπέμπουν SOS!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των επικίνδυνων συνθηκών αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός της 15χρονης Χριστιάνας, που συνέβη πέρυσι τον Φεβρουάριο, καθώς το πόδι της μαθήτριας κόλλησε στο άθλιο κατασκευαστικά προαύλιο και της βγήκε η επιγονατίδα! Ναι, καλά διαβάσατε! Οσα καταγγέλλει στην «Espresso» η μητέρα της Χριστιάνας, η Νικολέτα Παναγούλια, αποτυπώνουν με τον πιο ωμό τρόπο και την κατάσταση στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευσίνας: «Η κόρη μου είναι 15 ετών και έχει αυτισμό και νοητική υστέρηση. Στο σχολείο που πηγαίνει σε όλο το προαύλιο υπάρχει τσιμέντο “κυψέλη”, με αποτέλεσμα να κολλάνε τα πόδια των παιδιών στο δάπεδο! Η κόρη μου καθώς περπατούσε κόλλησε το πόδι της, με αποτέλεσμα να βγει η επιγονατίδα της. Ηρθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τη μετέφεραν στο Παίδων και της έβαλαν γύψο, μένοντας στο κρεβάτι συνολικά για τρεις μήνες» αναφέρει η κυρία Παναγούλια και συνεχίζει: «Μετά το ατύχημα η κόρη μου είναι χάλια ψυχολογικά. Φοβάται να περπατήσει ξανά στο προαύλιο, με αποτέλεσμα στα διαλείμματα να κάθεται έξω από το γραφείο της διευθύντριας, εκεί όπου κάθονται τα τιμωρημένα παιδιά, και αυτό για ένα παιδί σαν το δικό μου, που έχει αυτισμό, καταλαβαίνετε ότι ψυχολογικά επιδράει πολύ αρνητικά».

Η 15χρονη Χριστιάνα, μιλώντας και εκείνη στη στήλη μας, λέει πως τα ατυχήματα παιδιών στο προαύλιο του σχολείου είναι καθημερινό φαινόμενο: «Περπατούσα στο προαύλιο του σχολείου, κόλλησε το πόδι μου στην κυψέλη, έπεσα και χτύπησα. Κάθε μέρα χτυπάνε παιδιά σε αυτό το προαύλιο, δεν είμαι μόνο εγώ!»

H Νικολέτα Παναγούλια με την κόρη της Χριστιάνα

Η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας μας αναφέρει πως θα κινηθεί νομικά κατά του Δήμου Ελευσίνας και καταγγέλλει πως ο πρώην δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου αλλά και η διευθύντρια του ειδικού σχολείου αδιαφορούν επιδεικτικά για τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο σχολείο εξαιτίας του συγκεκριμένου δαπέδου στο προαύλιο: «Θα κινηθούμε νομικά κατά του Δήμου Ελευσίνας, κάνοντας αγωγή και ζητώντας να αλλαχτεί το δάπεδο. Μιλώντας με τη διευθύντρια του σχολείου, ισχυρίστηκε ότι η κόρη μου έπεσε από παγκάκι και πως δεν ευθύνεται το δάπεδο. Εχω δει πολλά παιδιά τραυματισμένα με αίματα στα πόδια και στα χέρια και ζητώντας απάντηση από τη διευθύντρια, μου αποκρίθηκε: “Και τι, να γεμίσουμε εδώ μέσα μπάζα;” Aυτή ήταν η απάντησή της. Επίσης, έκανα γραπτό αίτημα στη διευθύντρια ζητώντας να αντικατασταθεί το δάπεδο και πάλι δεν είχα καμία απάντηση. Επίσης, ζήτησα ραντεβού για να μιλήσω με τον ίδιο τον δήμαρχο, τον Αργύριο Οικονόμου, και με αγνόησε επιδεικτικά» αναφέρει με αγανάκτηση!

O πρώην δήμαρχος Ελευσίνας Αργύριος Οικονόμου στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευσίνας

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κύριος Οικονόμου είχε την ίδια τύχη με τους πρώην πια δημάρχους Αμφιλοχίας και Σιθωνίας! Με άλλα λόγια, πήγε σπίτι του αφού συγκέντρωσε ποσοστό 48,62% αντί του κυρίου Γεώργιου Γεωργόπουλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 51,38%. Ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος ότι θα δει με σπουδή το πρόβλημα στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελευσίνας και θα πάρει την απόφαση να ξηλώσει το δάπεδο-ναρκοπέδιο! Εμείς ως «Espresso» θα παρακολουθούμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε, σε περίπτωση που θα διαπιστώσουμε ότι δεν… κουνιέται φύλλο!

Κλείνοντας, σε επικοινωνία που είχαμε με τη διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ελευσίνας, Ναυσικά Μπάζα, εκείνη απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, παραπέμποντάς μας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, όπου και από εκεί δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This