Ξεκίνησε η απολογία της Πισπιρίγκου: «Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

Έβαλε τα κλάματα η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας

Must Read

Η ώρα της απολογίας έφτασε για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της. Η 35χρονη άρχισε να μιλά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση θανάτου του μεγαλύτερου παιδιού της που «έφυγε» τελευταίο, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ίδια ξεκίνησε την απολογία της λέγοντας: «Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω μια τρίχα από τη κόρη μου. Εδώ δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε το 2013 στη Πάτρα, είχα ομαλή εγκυμοσύνη. Γεννήθηκε με καισαρική γιατί έκανε παλμούς τις τελευταίες ώρες του τοκετού» είπε και στη συνέχεια έκλαψε ενώπιων των δικαστών, περιγράφοντας τη γέννηση της πρωτότοκης κόρης της:

 

«Μόλις την είδα πρώτη φορά ήταν ένα πλασματάκι…. με κοίταξε…. Στη πρώτη φωτογραφία μας και με το μπαμπά της την κοιτάμε με τόση αγάπη. Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ότι χρειαστεί. Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσανε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι “Μετασλούδα” από την πεταλούδα. Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε, ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι» είπε και στη συνέχεια άλλαξε το ύφος της, λέγοντας σε αυστηρό τόνο: «Ακόμα δεν έχω μάθει πώς έφυγε η κόρη μου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες».

Το «τερμάτισε« ο Κούγιας

Μετά τη διακοπή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα, ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ζητήσει εξαίρεση της προέδρου του δικαστηρίου, έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας το αμίμητο: «Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, έχω κάνει περίπου 1000 ανθρωποκτονίες, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ». Μάλιστα δήλωσε ότι με την απολογία της η κατηγορούμενη… απέδειξε ότι είναι αθώα!

 

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, υποστήριξε: «Από τις 9 Ιανουαρίου του 2023, έχουν συμπληρωθεί 11 μήνες διαδικασίας. Θα πω κάτι το οποίο για μένα είναι απόλυτο: όποιος είχε τη δυνατότητα να ακούσει, είτε δικαστής, είτε εισαγγελέας, είτε δικηγόρος, τη μέχρι τώρα απολογία της κατηγορουμένης, δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται περί μίας φτωχής, δυστυχισμένης, αθώας μητέρας. Όποιος διαδώσει κάτι άλλο, θα το βρει από τον Θεό. Πιο αυθόρμητη απολογία δεν υπάρχει. Είμαι 50 χρόνια δικηγόρος, έχω κάνει περίπου 1000 ανθρωποκτονίες, πιο τίμια και καθαρή απολογία δεν έχει γίνει ποτέ» είπε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μεταδοθεί αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα. Όλη αυτή η ιστορία της ψυχρής γυναίκας κατέρρευσε και κανείς δεν δικαιούται να παραφράσει την πραγματικότητα. Διακόψαμε μέχρι την άλλη Πέμπτη γιατί έχουμε την αποχή των δικηγόρων την οποία πρέπει να σεβαστούμε, όμως να γνωρίζετε, για μένα προσωπικά και για όποιον είναι καθαρός και τίμιος άνθρωπος, με αυτά που είπε μέχρι τώρα, με τον τρόπο που τα είπε, με αυτό που έδειξε μέχρι τώρα, απέδειξε την αθωότητά της. Όλα τα άλλα είναι για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν συνείδηση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην τιμούν, είτε είναι άντρες τα παντελόνια τους, είτε είναι γυναίκες το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Να απορριφθεί το αίτημα για εξαίρεση της προέδρου πρότεινε η εισαγγελέας

Λίγη ώρα νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας και να κριθούν απαράδεκτοι οι λόγοι δυσπιστίας που επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

 

Η εισαγγελική λειτουργός είπε πως το αίτημα που προέβαλε η κατηγορούμενη πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως είπε, δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

«Η διατύπωση δυσπιστίας απαιτεί πραγματικά γεγονότα και όχι κρίσεις ως προς τον τρόπο διεύθυνσης της διαδικασίας. Αυτά τα γεγονότα σίγουρα δεν είναι η απόρριψη αιτημάτων» ανέφερε η εισαγγελέας η οποία διερωτήθηκε γιατί οι υπόνοιες μεροληψίας τής κατηγορουμένης στρέφονται μόνο στο πρόσωπο της προέδρου και όχι προς τα μέλη του δικαστηρίου αφού οι επίμαχες αποφάσεις επί των αιτημάτων ήταν ομόφωνες.

Επίσης τόνισε πως και η ίδια ήταν αρνητική στην ικανοποίηση των επίμαχων αιτημάτων πλην όμως δεν στράφηκε και εναντίον της η αίτηση εξαίρεσης.

 

Διαβάστε ακόμα:

Νέα τερτίπια Κούγια: Στο «παρά πέντε» αίτημα εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου για να μην καταθέσει η Πισπιρίγκου!  

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This