Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο – Ένταση στη Σταδίου

Ομάδα ατόμων πέταξε μπογιές και έσπασε τη τζαμαρία καταστήματος

Must Read

Στην αμερικανική πρεσβεία έφτασε η μεγάλη πορεία που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι από το Πολυτεχνείο.

Την στιγμή που η πορεία που βρισκόταν στην οδό Σταδίου, περίπου στις 5 το απόγευμα, σημειώθηκε ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 20 ατόμων έσπασαν την τζαμαρία ενός καταστήματος και έριξαν μπογιές ενώ έγραψαν το σύνθημα «Σαμποτάζ στις Ισραηλινές επενδύσεις». 

Το συγκεκριμένο μαγαζί ήταν κλειστό και είχε κατεβάσει ρολά. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του καταστήματος ήταν μέσα σε αυτό και είδαν τι συνέβη ενώ στη συνέχεια έσπευσαν να μαζέψουν τα σπασμένα τζάμια.

Δείτε φωτογραφίες:

Στην κεφαλή της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου βρίσκεται η αιματοβαμμένη σημαία.

Νωρίτερα φοιτητές που συνοδεύουν την ιστορική σημαία έφτασαν μπροστά από το Πολυτεχνείο, άνοιξαν άνοιξαν την σημαία και φώναξαν συνθήματα όπως «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε».

Ορισμένοι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης και πανό που έγραφαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές έξι ατόμων στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που έγιναν για την πρόληψη επεισοδίων. Οι προσαχθέντες έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Δείτε φωτογραφίες:

Νωρίτερα, χιλιάδες άνθρωποι, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και κομμάτων βρέθηκαν και σήμερα στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε αυτούς που πολέμησαν για τη δημοκρατία.

Φέτος, στον χώρο του Πολυτεχνείου υπάρχουν και σημαίες της Παλαιστίνης, με αφορμή τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.

Πατησίων, Χαυτεία, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιποι δρόμοι που οδηγούν στην αμερικανική πρεσβεία θα παραμείνουν κλειστοί έως ότου ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης.

Σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., προέβη και ο ΟΑΣΑ έως αύριο το πρωί στις 6.

Επίσης τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 Συνταγμα – Αερολ. Αθηνων (Express) θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη.

Από τις 2 το μεσημέρι έχουν κλείσει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί του Μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Στην πορεία υπάρχει και συμμετοχή πολιτών με καταγωγή Ρομά οι οποίοι ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του 18χρονου Χρήστου ο οποίος έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη στην Βοιωτία.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This