Φτηνή η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα

Εξαγορά ποινής ή/και αναστολή εκτέλεσής της προβλέπονται για μια σειρά από αδικήματα αφαίρεσης ζωής...

Must Read

Η πλειονότητα των βουλευτών νομοθετεί υπέρ όσων αφαιρούν ζωές και όχι υπέρ των θυμάτων και των συγγενών τους, που θρηνούν την απώλειά τους για το υπόλοιπο του βίου τους. Για μια σειρά από αδικήματα αφαίρεσης ζωής προβλέπονται και εξαγορά της ποινής και αναστολή της εκτέλεσής της.

Δύο ειδήσεις των προηγούμενων ημερών αποτελούν χειροπιαστές αποδείξεις των προαναφερθέντων.

Πρώτα έχουμε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας που έκρινε ένοχο τον ιδιοκτήτη των σκύλων ροτβάιλερ, τα οποία το Πάσχα του 2016, σε χωριό της Κοζάνης, κατασπάραξαν ένα 5χρονο παιδί, τον Στάθη. Ο ανεύθυνος δεσπότης των ζώων που σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη μπορεί να εξαγοράσει την ποινή του, αρκεί να καταβάλει μόλις 10 ευρώ για κάθε ημέρα της ποινής της τετραετούς κάθειρξης. Τόσο κοστολόγησε το δικαστήριο τη ζωή ενός παιδιού… Τόσο την έχουν υπολογίσει οι νομοθέτες.

Ανάλογη δικαστική εξέλιξη με την υπόθεση του 5χρονου Στάθη είχε εκείνη του 21χρονου πολίστα Αδαμάντιου Μαντή, που σκότωσε με το αυτοκίνητό του διερχόμενος οδηγός τον Νοέμβριο του 2019. Τελικά, στον οδηγό που έπεσε πάνω στον άτυχο νέο επιβλήθηκε ποινή 30 μηνών με αναστολή, χωρίς καν να ληφθεί η απόφαση να του αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης!

Η μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή, ακούγοντας την προκλητικά «βελούδινη» ποινή του απρόσεκτου οδηγού, είπε: «Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι με δική του απόφαση έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο με αλάρμ αυτοκίνητο πήρε ποινή 30 μήνες με αναστολή, χωρίς να του πάρουν το δίπλωμα. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να ζει τη ζωή του, ενώ έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου».

Η πηγή του προβλήματος δεν βρίσκεται ούτε στους δρόμους ούτε στις αυλές με τους προχειροφτιαγμένους φράχτες, πίσω από τους οποίους καραδοκούν θηριώδη, επιθετικά σκυλιά. Στις συνειδήσεις ορισμένων νομοθετών και δικαστών βρίσκεται η ρίζα του κακού, στα μυαλά όσων θεωρούν φτηνή την ανθρώπινη ζωή.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This