«Δράκος» των Εξαρχείων: Αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του – Είναι 23 ετών, συριακής καταγωγής και αποφυλακίστηκε πρόσφατα

Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα βιασμού! - Σοκαριστικές οι περιγραφές των επιθέσεων

Must Read

Την ώρα που ο τρόμος και το σοκ στην περιοχή των Εξαρχείων κλιμακώνεται μετά το μπαράζ επιθέσεων σε τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο κορίτσι με σκοπό την σεξουαλική κακοποίησή τους και τον βιασμό τους, οι Αρχές βρίσκονται στο κατόπι του επίδοξου βιαστή, του «δράκου», ο οποίος μέσα σε 48 ώρες κατάφερε να σπείρει τον πανικό.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων τον έχουν ήδη ταυτοποιήσει και τον αναζητούν για να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, συριακής καταγωγής, ο οποίος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών τον Αύγουστο του 2023, έχοντας καταδικαστεί το 2022 (ή το 2020 κατά άλλες πληροφορίες) για απόπειρα βιασμού!

Ο 23χρονος αλλοδαπός

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις καταγγελίες, τρεις από νεαρές γυναίκες και μία από μια ανήλικη 13 ετών, ενώ η Ασφάλεια Εξαρχείων εξετάζει και μια πέμπτη καταγγελία, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Star.

Το Open μετέδωσε ότι μπορεί να υπάρχουν κι άλλα θύματα που δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελία.

«Φώναζα “Βοήθεια”. Προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα»

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα σε βάρος μιας γιατρού, η οποία περίμενε το ασανσέρ στην πολυκατοικία της και δίπλα της βρισκόταν ο άνδρας, ο οποίος είχε καταφέρει να μπει στην είσοδο.

Ξαφνικά την έσπρωξε και προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά ευτυχώς ένας ένοικος της πολυκατοικίας έβγαινε εκείνη την ώρα από το ασανσέρ και κατάφερε να τον τρέψει σε φυγή.

«Το ασανσέρ ανεβοκατέβαινε! Φώναζα “Βοήθεια”. Προσπάθησε να μου κλείσει το στόμα. Μόλις έφτασε το ασανσέρ στο υπόγειο, άνοιξε την πόρτα ένας άνδρας…», περιέγραψε η κοπέλα σοκαρισμένη την περιπέτειά της.

.

«Ακούσαμε κάτι φωνές και ουρλιαχτά»

Μέρα μεσημέρι δύο 24ωρα αργότερα, ο ανώμαλος επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι στην οδό Βαλτετσίου, στην καρδιά των Εξαρχείων, αλλά ευτυχώς κατάφερε φωνάζοντας να τον τρομάξει.

Τη Δευτέρα το πρωί, σειρά είχε μια 29χρονη στην οδό Νικηταρά και για καλή της τύχη, οι φωνές της την έσωσαν κι αυτή, μαζί με έναν εργαζόμενο της περιοχής, ο οποίος έσπευσε μόλις την άκουσε.

.

Μιλώντας στο Star ο άνδρας που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε: «Εγώ ήμουν μέσα στα ψιλικά… Εδώ εμφανίζεται αυτός, τη ρίχνει, της κλείνει το στόμα … Εγώ τον είδα πάνω από αυτήν και αυθόρμητα έβγαλα μια φωνή, τρόμαξε αυτός και έφυγε προς τα κάτω. Έφυγε σχετικά ήρεμα».

«Δεν είχε χτυπήσει το κορίτσι, ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει και απλά ήταν πολύ ταραγμένη και προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε … Ακούσαμε κάτι φωνές και ουρλιαχτά. Βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μία κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε», είπε ακόμα στην ΕΡΤ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ανώμαλος «σημάδεψε» μια 27χρονη στην Ζωοδόχου Πηγής, την ακινητοποίησε στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και της έκλεισε το στόμα στην προσπάθειά του να την κακοποιήσει, αλλά εκείνη ευτυχώς αντιστάθηκε και κατάφερε να τον διώξει .

«Για να κάνει κάποιος μια τέτοια επίθεση, είναι ή ανώμαλος, ή δεν πάει καλά, ή είναι όλα μαζί», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

.

Έτσι έφτασαν στην ταυτοποίηση του «Δράκου»

Όπως ανέφεραν πάντως οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών και που τις μετέφερε το Open, η Αστυνομία είχε κάνει μεγάλη πρόοδο στην υπόθεση και ήταν από πιο νωρίς πάρα πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του επίδοξου βιαστή. Όπερ και συνέβη.

Όλες οι καταθέσεις από τις γυναίκες, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, αλλά και όλα τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που είχαν στη διάθεσή τους οι Αρχές ήταν άκρως διαφωτιστικά και οι εξελίξεις στην υπόθεση αυτή ενδέχεται να είναι πολύ άμεσες!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This