Κανονικά λειτουργεί η Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Μεταξά», τονίζει η διοίκηση

Δεύτερη ανακοίνωση του νοσοκομείου μέσα σε λίγες μέρες για το θέμα

Must Read

«Fake News» υποστηρίζει ότι αποτελούν τα δημοσιεύματα για το κλείσιμο της Μονάδα Μαστού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του μετά την τοποθέτηση γιατρού. Η γιατρός που ήταν υπεύθυνη μέχρι πρότινος είχε αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους.

Για την λειτουργία της Μονάδας Μαστού είχε γίνει και ερώτηση στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Επειδή τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένους κύκλους συνδικαλιστών και ΜΜΕ, καθώς και “πρωτοβουλίας” συλλογής υπογραφών για να ανοίξει ξανά η δήθεν κλειστή Μονάδα Μαστού, ενημερώνουμε υπεύθυνα ότι η Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά λειτουργεί κανονικά!

Παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε το κλείσιμο της Μονάδας Μαστού, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Νοσοκομείου Μεταξά από την 7η Νοεμβρίου, εντούτοις συνεχίζεται σκοπίμως η αναπαραγωγή της εν λόγω ψεύδους είδησης. Τονίζεται ότι τόσο τα εξωτερικά ιατρεία όσο και τα χειρουργεία της Μονάδας Μαστού λειτουργούν κανονικότατα! Για αυτό και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες που χρειάζεται να λάβουν ιατρικές συμβουλές από εξειδικευμένο και έμπειρο Χειρουργό Μαστού.

Η διασπορά fake news περί λουκέτου στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Μεταξά, εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες! Συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα την προσπάθεια για συνολική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεταξά, των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ογκολογικούς ασθενείς μας και των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού μας.

Με εκτίμηση,
Σαράντος Ευσταθόπουλος
Αν. Διοικητής ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ»

Λίγες μέρες πριν η διοίκηση είχε προχωρήσει σε ακόμη μία ανακοίνωση μετά από το «καμπανάκι» από τους εργαζομένους για τον κλείσιμο της Μονάδας Μαστού.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διοικητής, Σαράντος Ευσταθόπουλος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες η Μονάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί σε συνεργασία με τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Παύλο Σαρώφ και τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής,  Παναγιώτη Μανίκη.

«Καλό θα είναι να μην προκαλούμε αδικαιολόγητο πανικό στους ογκολογικούς ασθενείς, μέσω διακίνησης “ειδήσεων” που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!», αναφέρει ο Διοικητής.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Σε δική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως τους τελευταίους δέκα μήνες η Μονάδα Μαστού λειτουργούσε χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, μόνο με την εξειδικευμένη γιατρό και κάποιους ειδικευόμενους.

Ωστόσο, οι αυξημένες ανάγκες που δεν καλύφθηκαν οδήγησαν στην παραίτηση της γιατρού η οποία, σύμφωνα με το προσωπικό.

Οι ίδιοι τονίζουν πως απαιτείται εξειδικευμένος γιατρός για την οργάνωση και την λειτουργία καθώς στην Μονάδα πραγματοποιούνται διαγνώσεις και θεραπείες που αφορούν σε βιοψίες, στερεοτακτικές βιοψίες, χειρουργεία με ογκοπλαστική και πλαστική αποκατάσταση, παρακολούθηση των ασθενών, πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πλήρες πρόγραμμα ολοήμερης λειτουργίας ιατρείων, αλλαγές χειρουργικών τραυμάτων, διοικητική υποστήριξη ασθενών, εξιτήρια, αναρρωτικές άδειες, φάκελοι ΚΕΠΑ και συνταγογράφηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This