Άγρια επίθεση ασθενή σε νοσηλεύτριες – Του ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο

«Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ»

Must Read

Νοσηλεύτρια εντόπισε ασθενή να καπνίζει στην χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας. Αυτό ήταν η αφορμή για το απίστευτο περιστατικό βίας που συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης, Δύο νοσηλεύτριες βάρδιας του έκαναν παρατήρηση στον ασθενή και τπυ ζήτησαν να σβήσει το τσιγάρο.

Ωστόσο, ο άνδρας που είχε υποβληθεί σε ελαφρύ χειρουργείο, αρχικά τούς επιτέθηκε λεκτικά και στην συνέχεια φέρεται να βιαιοπράγησε σε μια από τις νοσοκόμες.

«Συνεχίζουμε να τρώμε ξύλο από ασθενείς και επισκέπτες χωρίς προστασία. Ο νταής νοσηλευόμενος έβρισε στην αρχή τις δύο νοσηλεύτριες βάρδιας χυδαιότατα επειδή του απαγόρευαν να καπνίσει» σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Μετά, σηκώθηκε και επιτέθηκε σε μια νοσηλεύτρια, που από τύχη γλύτωσε το κάταγμα στο χέρι από το σφίξιμο. Τρομοκρατήθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες πάρα πολύ» πρόσθεσε.

Οι νοσηλεύτριες κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε ανακρίσεις. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως για μια ακόμη φορά κανείς δεν θα τιμωρηθεί:

«Ο τραμπούκος ασθενής θα φύγει ως κύριος. Η Αστυνομία για να τον συλλάβει και να τον περάσει αυτόφωρο πρέπει κάποιος να του κάνει μήνυση. Η συνάδελφος φοβάται την στοχοποίηση, η διοίκηση θα ισχυριστεί ότι δεν έχει έννομο συμφέρον. Έτσι η Αστυνομία θα κάνει εξακρίβωση στοιχείων και θα αποχωρήσει. Αυτό γίνεται σε όλα τα περιστατικά βιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία υποστηρίζουν πως η κατάσταση με την άσκηση βίας εις βάρος υγειονομικών έχει φτάσει στο μη περαιτέρω:

«Τι περιμένουμε να πάρουμε μέτρα; Μήπως πρώτα πρέπει να σκοτωθεί κάποιος από εμάς; Πυροβόλησαν, μαχαίρωσαν, ξυλοφόρτωσαν αρκετούς συναδέλφους προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς. Τι περιμένουμε να ληφθούν μέτρα; Καλύτερη φύλαξη στα νοσοκομεία με προσλήψεις προσωπικού ασφαλείας, συχνές περιπολίες της αστυνομίας στους γύρω δρόμους των νοσοκομείων, υποβολή μηνύσεων στα εν λόγω άτομα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων» προτείνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν μπορούν να εξυπηρετούν ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα για να μην υπάρχει ταλαιπωρία και αγανάκτηση. Δεν είναι θαυματοποιοί να νικάνε συνεχώς τον θάνατο. Μην αναρωτιούνται μετά για το κύμα μαζικών αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ» καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This