Τρεις εξουσίες εναντίον των Ελλήνων πολιτών

Εν ονόματι των νόμων που ψηφίζει η νομοθετική εξουσία, η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή...

Must Read

Και στην περίπτωση του νεαρού Σύρου, ο οποίος πρόσφατα αποφυλακίστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις και συνελήφθη επειδή αποπειράθηκε να βιάσει γυναίκες στην περιοχή των Εξαρχείων, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό: η Αστυνομία συλλαμβάνει δράστες διαφόρων εγκλημάτων και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους ή τους αποφυλακίζουν σύντομα, αφού τους έχουν επιβληθεί εξοργιστικά ήπιες ποινές.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Όλα γίνονται εν ονόματι των νόμων που ψηφίζει η νομοθετική εξουσία, η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία δηλαδή.

Εδώ και δεκαετίες, ειδικά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, έχει αντιστραφεί το αξιακό σύστημα: αντί το κράτος να προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες, προστατεύει τους εγκληματίες από τις συνέπειες των πράξεών τους!

Οι βουλευτές ψηφίζουν ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός και έχουν προτείνει οι αρμόδιοι υπουργοί. Ακολούθως, οι δικαστές, επικαλούμενοι τη σχετική νομοθεσία, επιλέγουν την ηπιότερη δυνατή αντιμετώπιση για βιαστές, ληστές, δολοφόνους, διαρρήκτες και άλλους παραβατικούς.

Αν εξετάσει κάποιος τα δεδομένα και ανατρέξει έστω για μία ημέρα στην ειδησεογραφία που αφορά την εγκληματικότητα, το αποκαλούμενο «αστυνομικό δελτίο», θα διαβάσει και θα ενημερωθεί για περιπτώσεις παραβατικών που έχουν συλληφθεί και κρατηθεί πολλές φορές για διάφορα αδικήματα, αλλά κατορθώνουν και κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς να έχουν εκτίσει κάποια ποινή αντίστοιχη με το βάρος των εγκλημάτων τους.

Οι Έλληνες φορολογούνται και στερούνται ακόμα και βασικά αγαθά για να είναι ανασφαλείς, η ζωή, η τιμή και η περιουσία τους να απειλούνται, και οι μαφιόζοι, οι βιαστές, οι ληστές και οι φονιάδες να παραμένουν ατιμώρητοι.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ατιμωρησίας στην Ελλάδα – κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Η άρχουσα τάξη δείχνει όχι μόνο να αδιαφορεί για την καθημερινότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά να φροντίζει με όποιον τρόπο μπορεί να της κάνει τη ζωή δυσκολότερη και να υποβαθμίζει με κάθε πρόσφορο τρόπο το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Φυσικά, το δίπτυχο «νόμος και τάξη» αποτελεί ένα κούφιο σύνθημα της προεκλογικής περιόδου, το οποίο άπαντες επικαλούνται, αλλά δεν σκοπεύουν να υπηρετήσουν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This