«Δράκος των Εξαρχείων»: Όταν βγω θα τα ξανακάνω – Ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε

Eπέλεγε πιο μικροκαμωμένες γυναίκες από αυτόν επειδή του άρεσαν περισσότερο

Must Read

Σε παραλήρημα βρισκόταν ο «Δράκος των Εξαρχείων» μπροστά στους αστυνομικούς και αμετανόητος για τις πράξεις του. Ο 23χρονος Σύρος, που έχει συλληφθεί για σεξουαλικές επιθέσεις σε 6 γυναίκες, κατά την κατάθεσή του στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ομολόγησε: «Τα έχω κάνει όλα και όταν βγω θα τα ξανακάνω».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος δήλωσε πως επέλεγε πιο μικροκαμωμένες γυναίκες από αυτόν επειδή του άρεσαν περισσότερο.

«Ήμουν στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες τις φορές ήμουν ελεύθερος. Και από εσάς (σ.σ. τους αστυνομικούς) και από τους δικαστές» ανέφερε και προσέθεσε: «Φυσικά και είχα άνεση, φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάσετε».

 

 

 

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Η επίθεση στην 29χρονη δικηγόρο

Στο νέο βίντεο αποτυπώνεται η πισώπλατη επίθεση εναντίον μιας 29χρονης δικηγόρου στις 07:15 το πρωί της 20ηἠς Νοεμβρίου.

Το υλικό κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επί της Νικηταρά

 

Ποινική δίωξη για βιασμό στον «Δράκο των Εξαρχείων»

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στον 23χρονο που από προσφυγόπουλο έγινε ο «Δράκος των Εξαρχείων», σκορπώντας τον τρόμο σε ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Σε βάρος του 23χρονου, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και για απόπειρα σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Επιπλέον, στον 23χρονο Σύρο που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο 23χρονος Σύρος φέρεται να επιχείρησε τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις, σε Εξάρχεια και άλλες περιοχές της Αττικής, να κακοποιήσει σεξουαλικά ανυποψίαστες γυναίκες, ανάμεσά τους και μια ανήλικη.

Μαρτυρίες που σοκάρουν

«Η φίλη μου έντρομη κάλεσε στο τηλέφωνο τη μητέρα μου, για να ζητήσει βοήθεια, μένουμε πολύ κοντά στην στάση που της επιτέθηκε. Αν δεν ήταν ο πατέρας μου να τον σταματήσει, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί την είχε ρίξει κάτω και προσπαθούσε να την βιάσει», δήλωσε στο OPEN φίλη της 18χρονης που δέχθηκε επίθεση.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε: «το πρωί γύρω στις 7:20 ακούσαμε φνές βοήθεια τελικά έγινε εδώ ακριβώς απέναντι είχαν εμπλακεί μια κοπέλα και από πάνω αυτό που μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει.  Έβαλα μια φωνή και άφησε την κοπέλα».

Όπως δήλωσε κάτοικος των Εξαρχείων: «Εφόσον μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει αισθανθήκαμε μια ανακούφιση γιατί θα μπορούσε να κάνει και άλλα τέτοια περιστατικά».

 

Δεν ήταν καταζητούμενος από αδιαφορία του ΑΤ Ωρωπού

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, ο 23χρονος συνελήφθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2022 για απόπειρα βιασμού μιας 76χρονης. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών.

O νόμος υποχρεώνει για υποθέσεις απόπειρας βιασμού η δίκη να γίνεται εντός 12μήνου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωση του 23χρονου Σύρου, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασίζει να αφεθεί ελεύθερος. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2023.

Ο μοναδικός περιοριστικός όρος ήταν να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα που αντιστοιχεί στο ΚΥΤ της Μαλάκασας. Δεν εμφανίστηκε ποτέ εκεί, όμως ακόμη και τότε, δεν κηρύχθηκε καταζητούμενος. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε Αστυνομικό Τμήμα, υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, έχει εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις να διαχειριστεί ενω υπάρχει υποστελέχωση.

Λόγω ακριβώς αυτής της έλλειψης προσωπικού, οι αστυνομικοί αφήνουν να περάσει δεύτερος και τρίτος μήνας που παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι, προτού ειδοποιήσουν τις εισαγγελικές Αρχές.

Ακόμη όμως και όταν ενημερώνουν, οι εισαγγελικές Αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αντί να κάνουν ανάκληση των περιοριστικών όρων και να τον κηρύξουν καταζητούμενο, τους ζητούν να επικοινωνήσουν μαζί του και να τον ρωτήσουν γιατί δεν δίνει «παρών», με αποτέλεσμα να χάνεται και άλλος χρόνος. Κάπως έτσι ο 23χρονος δεν ήταν καταζητούμενος, παρά το γεγονός ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

 

Τον συνέλαβαν στις 17 Νοεμβρίου γιατί τα έκανε γυαλιά – καρφιά στο Μοναστηράκι

Ο «Ξανθός Δράκος» συνελήφθη τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου στην περιοχή του Ψυρρή, έπειτα από καταγγελίες πολιτών που τον είδαν να σπάει τζαμαρίες και να ξηλώνει φρεάτια υπονόμων στο σταθμό του ΗΣΑΠ Μοναστηρακίου.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδωσε σήμα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών να μεταβούν για άτομο που προκαλεί φθορές. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα από τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων που τον είδαν να τα κάνει γυαλιά – καρφιά και κατάφεραν μετά από σχεδόν ένα τέταρτο… κυνηγητού, στα στενά της περιοχής να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Ο Σύρος «Δράκος» οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Ακροπόλεως και την επόμενη μέρα στην Εισαγγελία Αθηνών όπου αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

Απομακρύνθηκε ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

Διοικητική διερεύνηση για την μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντος για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια, απαίτησε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε επικοινωνία που είχε το πρωί με τον τελευταίο.

Παράλληλα, απαίτησε και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, στο οποίο ο συλληφθείς έπρεπε να δίνει το «παρών» με βάση τον περιοριστικό του όρο.

Διαβάστε επίσης: 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This