Ο «δράκος» των Εξαρχείων είχε κάνει έξι απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του στη Γλυφάδα. Είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Γρεβενών, αφέθηκε ελεύθερος και συνελήφθη ξανά στις 17 Νοεμβρίου. Τι λέει ο άνθρωπος που έσωσε την 29χρονη στη οδό Νοταρά

Must Read

«Ξεδιπλώνεται» μέρα με τη μέρα η δράση του 23χρονου άνδρα συριακής καταγωγής, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, επιχειρούσε κατ’ επανάληψη να διαπράττει βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του στη Γλυφάδα 

Στο φως της δημοσιότητας βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση που πραγματοποίησε ο 23χρονος στα νότια προάστια, και τον «πρόδωσε». Ειδικότερα, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο 23χρονος είχε επιτεθεί σε μία κοπέλα 18 ετών την ώρα που εκείνη είχε φύγει από μία φίλη της και περίμενε σε στάση λεωφορείου στη Γλυφάδα. Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα, όταν ο νεαρός πλησίασε την κοπέλα και έκατσε δίπλα της. Τότε άρχισε να αυνανίζεται και όταν η κοπέλα σηκώθηκε να φύγει, εκείνος την ακολούθησε και, σε ένα παρακείμενο στενό, την έριξε στο έδαφος, της έκλεισε το στόμα και άρχισε να την θωπεύει. Εκείνη αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές και, για καλή της τύχη, την άκουσε ο πατέρας της φίλης της που είχε επισκεφθεί και βγήκε έξω, αναγκάζοντας τον δράστη να τραπεί σε φυγή. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο άνδρας λίγο μετά την πράξη του να αποχωρεί κοιτώντας πίσω προφανώς φοβούμενος μήπως τον ακολουθούν. Πρόκειται για ένα από τα βίντεο που συνέβαλαν καταλυτικά στην αποκάλυψη της ταυτότητας του δράστη. 

 

 

Ο ξανθός νεαρός με τα γαλανά μάτια που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών, μέχρι στιγμής έχει σε βάρος του καταγεγραμμένες συνολικά έξι καταγγελίες για απόπειρες βιασμού, και αφορούν σε πέντε γυναίκες αλλά και σε ένα 13χρονο κορίτσι στις περιοχές των Εξαρχείων και της Γλυφάδας.

 

 

Ο 23χρονος αν και είχε φυλακιστεί για απόπειρα βιασμού και είχε συλληφθεί ξανά στις 17 Νοεμβρίου, επιχείρησε εκ νέου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις με αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες βράδυ, Τρίτη 21/11, στην πλατεία Κάνιγγος. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως, σύμφωνα με τις Αρχές, όλα δείχνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

 

Το «μαύρο» σεξουαλικό παρελθόν 

Ο 23χρονος δράστης κατηγορήθηκε για σεξουαλικά αδικήματα και το 2022, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών για απόπειρα βιασμού, ενώ είχε επιχειρήσει να βιάσει και μία 70χρονη αλλοδαπή κατά το παρελθόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αποφυλακιστεί τον προηγούμενο Αύγουστο και είχε «επιστρέψει» στην αρρωστημένη σεξουαλική εμμονή του. Στα τέλη Οκτωβρίου, επιτέθηκε σε γυναίκα στην περιοχή της Γλυφάδας για να τη βιάσει, ενώ τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε σεξουαλικό παραλήρημα στήνοντας τα αρρωστημένα του δίχτυα στο κέντρο της Αθήνας.

Η τελευταία απόπειρα βιασμού που τον οδήγησε και πάλι στη σύλληψη 

Για το τρομακτικό συμβάν που έζησε, μίλησε νωρίτερα ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα στα Εξάρχεια την περασμένη Δευτέρα από τα χέρια του 23χρονου συριακής καταγωγής. Ο συγκεκριμένος είχε επιχειρήσει ακόμη δυο επιθέσεις και συνελήφθη αργά το χθες το βράδυ.

 

«Τους είδα να παλεύουν»

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», τόνισε ο Φώτης Τασόπουλος. «Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους». «Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις…».

 

 

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη». «Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές». «Έλεγε: πήγε να με βιάσει και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως 10 λεπτά αργότερα από την επίθεση ο δράστης επιτέθηκε και σε ακόμη μία κοπέλα, μια 27χρονη δικηγόρο. 

 

 

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη». «Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές». «Πήγε να με βιάσει έλεγε και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο κ. Τασόπουλος όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση. 

 

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης είναι 23χρονος Σύρος που αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών. Είχε φυλακιστεί για επίθεση σε βάρος γυναίκας. Για την ταυτοποίησή του συνέβαλαν τα βίντεο ντοκουμέντα που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται η δράση του σε βάρος γυναικών που τον κατήγγειλαν.  

 

 

Αυτές είναι οι έξι επιθέσεις

  • Στις 14:30 της 18ης Νοεμβρίου, θύμα του σεξουαλικού αρπακτικού έπεσε ένα 13χρονο παιδί. Το κοριτσάκι είπε ότι καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της. Το παιδί φωνάζοντας απέτρεψε το δράστη και εκείνος τράπηκε σε φυγή
  • Στις 07:15 της 20ης Νοεμβρίου μια 29χρονη, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας, την ακινητοποίησε την πέταξε στο έδαφος και αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε καθώς το σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή
  • στις 07:25 της 20ης Νοεμβρίου, δηλαδή 10 λεπτά αργότερα από την επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, έστησε καρτέρι στην Ζωοδόχου Πηγής σε μία 27χρονη, χίμηξε πάνω της και της έκλεισε το στόμα σε μια προσπάθεια να την βιάσει. Το θύμα προέβαλε σθεναρή αντίσταση με αποτέλεσμα ο δράκος των Εξαρχείων να φύγει τρέχοντας
  • Εκτός από αυτές τις τρεις καταγγελίες στο τμήμα των Εξαρχείων μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, μετέβησαν άλλες δύο γυναίκες όπου κατήγγειλαν τον «δράκο», όπως επίσης και η γυναίκα από την περιοχή της Γλυφάδας ανεβάζοντας τον αριθμό σε συνολικά έξι

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This