Στο σφυρί και η πάλαι ποτέ κραταιά καπνική Μιχαηλίδης

Είχε τζίρους που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ

Must Read

Σημεία των καιρών και απόρροια των κυβερνητικών πρακτικών!

Ένα από τα πλέον ηχηρά «σφυριά» στην βορειοελλαδική βιομηχανία θα χτυπήσει στις 28 Φεβρουαρίου καθώς με επισπεύδουσα τη Deutsche Bank, βγαίνει σε πλειστηριασμό το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της άλλοτε κραταιάς «Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε.» στο Πολύκαστρο Κιλκίς! Το λουκέτο ήταν θέμα χρόνου μετά από πολλά επεισόδια.

Αργότερα, θα εκπλειστηριασθεί και η μεγάλη αποθήκη των 32.555 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Σίνδου…

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, το συγκρότημα του Πολυκάστρου, περίπου 65.000 τ.μ., βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 6.491.000 ευρώ, καθώς η γερμανική Deutsche Bank, η οποία έχει στα χέρια της διαιτητική απόφαση και εκτελεστό τίτλο, απαιτεί από την «Μιχαηλίδης Α.Ε.» ποσό 253.554.515,41 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, εκπλειστηριάζονται ηλεκτρονικά δύο ακόμη ακίνητα, ιδιοκτησίας Αλέξανδρου Ι. Μιχαηλίδη, προέδρου και δ/νοντος συμβούλου της Καπνικής, στην Θεσσαλονίκη, ενός διαμερίσματος και ενός γραφείου, για 93.000 ευρώ και 81.000 ευρώ αντίστοιχα (τιμές πρώτων προσφορών) με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα.

Η εταιρεία που από το 2016 και μετά και έπειτα από δικαστικές περιπέτειες πέρασε πολύχρονη περίοδο μαρασμού, έμεινε φορτωμένη με τεράστιες απαιτήσεις πιστωτών και μεγάλες ποσότητες καπνών να κατάσχονται.

Υπήρξε όμιλος με διεθνή δραστηριότητα. Στο ζενίθ της μακράς παρουσίας ήταν η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας καπνού και η τέταρτη μεγαλύτερη επεξεργασίας καπνού στον κόσμο! Για να αντιληφθεί κανείς τα μεγέθη.

Λειτουργούσε τρία εργοστάσια επεξεργασίας καπνών, σε Σίνδο, Ξάνθη και Σιταριά Πολυκάστρου με εργοστάσια και θυγατρικές σε οκτώ χώρες (Σκόπια, Ιταλία, Μολδαβία, Σλοβακία, Αλγερία, Ρουµανία, Τουρκία), ενώ το 2011 είχε εγκαινιάσει νέο εργοστάσιο στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας. Στον Όμιλο τότε απασχολούνταν 483 μόνιμοι υπάλληλοι και περισσότεροι από 1.000 εποχικά εργαζόμενοι.

Η «Καπνική Μιχαηλίδης» αποτελούσε τον ορισμό της ελληνικής εξαγωγικής μεταποιητικής επιχείρησης με ετήσιους τζίρους που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This