Στη «φάκα» 59χρονος για τηλεφωνικές απάτες στη Φλώρινα – Αναζητούνται οι συνεργάτες του

Απέσπασε από 83χρονη δεκαεπτά χρυσές λίρες αξίας 8.000 ευρώ

Must Read

Τέλος στη δράση 59χρονου, που εξαπατούσε τηλεφωνικά ηλικιωμένους προκειμένου να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, έβαλαν οι αστυνομικοί της Φλώρινας καθώς προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ειδικότερα, δύο συνεργοί του 59χρονου αλλοδαπού, ένας άνδρας και μια γυναίκα, τηλεφώνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε 83χρονη στη Φλώρινα. Ο μεν άνδρας προσποιούμενος τον γιατρό και η δε γυναίκα την κόρη της ηλικιωμένης και της ανέφεραν – ψευδώς – ότι το παιδί της έχρηζε άμεσης νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, κατεύθυναν την 83χρονη να παραδώσει τα χρήματα στον συλληφθέντα, ο οποίος μετέβη στο σπίτι της. Εκεί η ηλικιωμένη γυναίκα του παρέδωσε 17 χρυσές λίρες χρηματικής αξίας, περίπου 8.000 ευρώ. 

Όταν η 83χρονη αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τις Αρχές και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Λίγο αργότερα ο 59χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του τις λίρες που αποδόθηκαν στην 83χρονη, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας έντεκα εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Είχε εξαπατήσει και 89χρονο

Μετά από έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, με πανομοιότυπο τρόπο κατάφερε και εξαπάτησε 89χρονο στην πόλη των Ιωαννίνων, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.800 ευρώ.

Στην πόλη της Φλώρινας έγιναν άλλες πέντε απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους προσπάθησαν να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 123.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι έρευνες από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 59χρονου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This