Στα «λευκά» πολλές περιοχές της χώρας – Δύσκολη νύχτα με θυελλώδεις ανέμους

Επελαύνει η κακοκαιρία Bettina

Must Read

Η κακοκαιρίας Bettina σφυροκοπά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τη χώρα ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα εντείνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους.

Η σφοδρή κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή και μάλιστα σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

Ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν ντυθεί στα «λευκά» μεταξύ των οποίων η Πτολεμαΐδα, η Φλώρινα, η Κοζάνη, ενώ τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο αυτή την ώρα δείχνει ένα βαθμό υπό το μηδέν στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Απεγκλωβίστηκαν 42 άτομα από το Καϊμακτσαλάν – Το λεωφορείο τους είχε αποκλειστεί στο χιονοδρομικό κέντρο

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης ήδη το έχει στρώσει σε αρκετές ορεινές περιοχές, δίχως όμως προβλήματα, καθώς επιχειρούν αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο. Νωρίτερα χιόνια έπεσαν στο Ωραιόκαστρο και το Μελισσοχώρι, αλλά αυτή την ώρα δε χιονίζει ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η ισχυρή χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στον αυτοκινητόδρομο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας με το Forecast Weather να αναφέρει ότι αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στο δρόμο.

Κακοκαιρία και στην Ήπειρο

Από την κακοκαιρία Bettina δεν ξέφυγαν ούτε τα Ιωάννινα. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και στη Μηλιά Μετσόβου.

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας έχουν δημιουργηθεί στην Πρέβεζα όπου λόγω των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν την περιοχή έχουν πέσει δέντρα, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιφερειακά. Μάλιστα η Πυροσβεστική δέχθηκε αλλεπάλληες κλήσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μεγάλα κλαδιά έπεσαν πάνω σε καλώδιο της ΔΕΗ.

Ένα δέντρο που έπεσε στις 10:00 το βράδυ στη θέση Τέροβο είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων – Άρτας. Άμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Νωρίτερα σήμερα ήχησε το 112 σε πολλές περιοχές της χώρας. Αρχικά εστάλη μήνυμα 112 σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πάτρα, Μεσολόγγι και Λήμνο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Στη συνέχεια η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου, ενώ λίγο αργότερα προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης: 

Χιόνια σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα – Πανέτοιμοι οι κάτοικοι να υποδεχθούν τον χειμώνα

Μήνυμα 112 σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Πάτρα, Μεσολόγγι, Λήμνο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This