Ο λιμενικός – αθλητής που έσωσε τον 23χρονο στην Επανομή

Ιστορίες και μαθήματα ζωής

Must Read

Ένας σύγχρονος ήρωας…

Υπάρχει και ανθρωπιά στον τόπο, υπάρχουν και τα σωστά παραδείγματα. Υπερηφάνεια νιώθει η ελληνική αθλητική κοινότητα και ειδικότερα του χάντμπολ στο άκουσμα της είδησης ότι ο διεθνής αθλητής Χρήστος Σπυρόπουλος έθεσε σε κίνδυνο την ζωή του για να σώσει έναν συνάνθρωπό μας από τα κύματα του Θερμαϊκού. Και δεν ήταν η πρώτη φορά…

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

«Ο επικελευστής του Λιμενικού Σώματος Χρήστος Σπυρόπουλος με αυταπάρνηση έπεσε στα μανιασμένα νερά στην περιοχή της Επανομής – υπό αντίξοες συνθήκες και με τους ανέμους να πνέουν στα δέκα μποφόρ – και έσωσε τον 23χρονο που στην προσπάθεια του να κάνει kitesurf, έχασε τον έλεγχο της αετοσανίδας και παρασύρθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Γέννημα- θρέμμα της ΧΑΝΘ από την Ε’ Δημοτικού και για 23 έτη έγραψε ιστορία στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, έχοντας περισσότερες από 300 συμμετοχές (3ος στη σχετική λίστα) και σημειώνοντας περισσότερα από 1.000 γκολ ως δεξιός εξτρέμ, ενώ ήταν μέλος των Εθνικών μας ομάδων Παίδων, Εφήβων και Νέων. Γιος του Κώστα Σπυρόπουλου, επί σειρά ετών μέλος των Διοικήσεων της ΟΧΕ και της ΧΑΝΘ, που διετέλεσε μεταξύ άλλων και Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Χρήστος διδάχθηκε από πολύ μικρός τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελής προσφοράς στον αθλητισμό και στη ζωή. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που ο Χρήστος γίνεται πρώτο θέμα σε όλη την Ελλάδα για το θάρρος του και τον ηρωισμό του.

Για όσους θυμούνται το καλοκαίρι του 2021 είχε σώσει 8 παιδιά, ηλικίας 13 έως 16 ετών, και 2 ενήλικους ναυτοπροσκόπους όταν αναποδογύρισε η λέμβος τους την ώρα που επέστρεφαν από πλωτή κατασκήνωση στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης. Η Ομοσπονδία θα τιμήσει τον Χρήστο Σπυρόπουλο μαζί με το σωματείο που ανδρώθηκε τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη στον αγώνα Κυπέλλου Ανδρών (φάση των 16) ΧΑΝΘ – ΓΑΣ Κιλκίς την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This