Από την Χαλκιδική… στην Αυστραλία τα ελληνικά έλατα!

Η εμπορία ξεκίνησε με τις άδειες του δασαρχείου

Must Read

Τα ελληνικά έλατα σε πρώτο πλάνο και στο κάδρο ακόμη και μακρινών χωρών!

Από το περασμένο Σάββατο τα ξακουστά έλατα του Ταξιάρχη Χαλκιδικής πήραν τον δρόμο της διακίνησης και άρχισαν να μπαίνουν στα σπίτια εντός αλλά και εκτός Ελλάδας! Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αυστραλία

Η εμπορία ξεκίνησε με τις άδειες του δασαρχείου και τα 33.000 και πλέον δέντρα στήθηκαν σε κεντρικά σημεία πώλησης. Οι τιμές φέτος κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα από 50 μέχρι και 100 ευρώ. Τα δέντρα είναι ύψους 1,5 ως και 5 μέτρων για εξωτερική χρήση κυρίως.

Από τον Χολομώντα στην Αυστραλία…

Το έλατο του Ταξιάρχη έχει κάνει γνωστό το ορεινό χωριό του Χολομώντα Χαλκιδικής μέχρι την μακρινή Αυστραλία, όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας. Η φήμη του ελληνικού έλατου έχει ταξιδέψει μέχρι την Ωκεανία και πολλά ελληνικά δέντρα έχουν βρεθεί ως εκεί!

Τα φετινά δέντρα μάλιστα προέρχονται από καλλιέργειες 12, 13, 15 και 20 ετών. Για τις ανάγκες του εμπορίου κόβονται δέντρα μέχρι και 10 μέτρα, ενώ το ύψος για τα οικιακά δέντρα κυμαίνεται από 2,70 ως και 4 μέτρα. Η πορεία του έλατου από τον Ταξιάρχη, μέσα από τα φυτώρια και τις ελατοπαραγωγές, ελέγχεται από τα δασαρχεία, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This