Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Tι αλλάζει στα δρομολόγια των λεωφορείων από την ερχόμενη εβδομάδα

Τη σύνδεση του Κηφισού με τον Σταθμό Ελαιώνα θα εγκαινιάσει ο ΟΑΣΑ από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με μια νέα γραμμή express.

Η εν λόγω γραμμή, αλλά και οι διαφοροποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΣΑ προκειμένου να γνωρίζει το επιβατικό κοινό τα νέα δρομολόγια.

Οι αλλαγές έγιναν με στόχο την πιο εξυπηρετική διασύνδεση των λεωφορειακών γραμμών με τους σταθμούς μετρό, ηλεκτρικού και τραμ.

Οι συγκοινωνιακές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε ο ΟΑΣΑ είναι οι παρακάτω:

052 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Σταθμός Ελαιώνα:
Καθιερώνεται νέα express γραμμή 052 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού – Σταθμός Ελαιώνα, με σκοπό τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού με τον σταθμό μετρό Ελαιώνας, προκειμένου να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των επιβατών από και προς τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (δυνατότητα μετεπιβίβασης στη γραμμή μετρό 3). Η νέα γραμμή θα λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα γραμμή 051 Ομόνοια – Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (μέσω Ακαδημίας Πλάτωνος).

720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Αττική: Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Κάτω Πατήσια και μετονομάζεται σε 720 Ανάκασα – Αγ. Ανάργυροι – Σταθμός Αττική. Ο ΟΑΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία της γραμμής 720 (διαδρομή, δρομολόγια, οχήματα, επιβατική κίνηση κ.λπ.) και την ανάγκη ταχείας συγκοινωνιακής σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού με το δίκτυο μετρό (δυνατότητα μετεπιβίβασης στην γραμμή μετρό 2), επεκτείνει τη γραμμή με νέο τέρμα τον Σταθμό Αττικής.

Στη γραμμή, στην πρώτη φάση των αλλαγών, είχε καταργηθεί το τμήμα από τις τρεις γέφυρες μέχρι την Πλ. Βάθη.

022 Ακαδημία – Νέα Κυψέλη & 060 Ακαδημία – Λυκαβηττός: Στο πλαίσιο του συγκοινωνιακού ανασχεδιασμού ο ΟΑΣΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής της Κυψέλης και του Λυκαβηττού προς το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία – Πανεπιστήμιο), τροποποιεί τις γραμμές 022 και 060.

Συγκεκριμένα, η λεωφορειακή γραμμή 022 Ν. Κυψέλη – Μαράσλειος μετονομάζεται σε 022 Ακαδημία – Ν. Κυψέλη. Η διαδρομή της γραμμής θα πραγματοποιείται πλέον μέχρι την Ακαδημία, καταργώντας το τμήμα Ακαδημία – Μαράσλειος. Το τμήμα Ακαδημία – Μαράσλειος καθώς και η διαδρομή προς τον Λυκαβηττό θα καλύπτονται από τη λεωφορειακή γραμμή 060 που τροποποιείται και μετονομάζεται σε 060 Ακαδημία – Λυκαβηττός. Θα υπάρχει κοινό σημείο επαφής των δύο γραμμών στην οδό Ακαδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ