Δήμος Θεσσαλονίκης: Ελλειμματικός, με 39.000.000 ευρώ ταμειακά διαθέσιμα ο ισολογισμός (2022)

Όσα ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος και... οι αντιδράσεις

Must Read

Στον οικονομικό απολογισμό των πεπραγμένων της θητείας του στον δήμο Θεσσαλονίκης προχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε ο απερχόμενος δήμαρχος σε 39.000.000 ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου, εκ των οποίων τα 33 αφορούν συγκεκριμένες δαπάνες και δράσεις. Τα στοιχεία αναλύθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης για την έγκριση του ισολογισμού του 2022, ο οποίος τελικώς εγκρίθηκε.

Παράλληλα, με δηλώσεις Ζέρβα εκφράστηκε ξανά η διάθεση της απερχόμενης διοίκησης να διευκολύνει το έργο της νέας δημοτικής αρχής υπό τον Στέλιο Αγγελούδη, ώστε να εφαρμόσει το σχέδιό της με ξεκάθαρο τοπίο.

Σχολιάζοντας το έλλειμμα του ισολογισμού ο κ. Ζέρβας δήλωσε ότι «τα τελικά σημερινά απολογιστικά δεδομένα δεν είναι προϊόν άστοχης πολιτικής διαχείρισης, αλλά αντικειμενική συνθήκη».

Ο Σωκράτης Δημητριάδης αντιδήμαρχος Οικονομικών έκανε λόγο για άλλη μία δύσκολη οικονομικά χρονιά με έντονες πληθωριστικές πιέσεις που παρουσιάζει λογιστικές ζημιές.

Ο Παναγιώτης Τσαρδακλής, ορκωτός λογιστής που ήλεγξε τον ισολογισμό, είπε ότι στην έκθεση που έχει παραδώσει στον δήμο υπάρχουν αρκετές παρατηρήσεις.

Στην πλευρά της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, εστίασε στην παρατήρηση του ορκωτού λογιστή για τις επισφαλείς απαιτήσεις, ενώ παρατήρησε πως παρά τους ισχυρισμούς του κ. Ζέρβα οι δαπάνες του δήμου για διάφορες κοινωνικές δράσεις παραμένουν στα ίδια περίπου επίπεδα τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και τα μισθολογικά κόστη.

Εστιάζοντας στους «εξωγενείς και μη προβλέψιμους παράγοντες» που επηρέασαν δυσμενώς τα οικονομικά και του δήμου επί θητείας του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε:

•Πανδημία, που κράτησε δύο χρόνια, με κλειστά μαγαζιά και μειωμένα μισθώματα με την κυβέρνηση να υποχρεώνει τους δήμους να ασκήσουν κοινωνική πολιτική μη εισπράττοντας τα μισθώματα.

•Ενεργειακή κρίση.

•Πληθωριστικές πιέσεις με άνοδο τιμών στα έργα, μειώσεις στις εκπτώσεις και αναπροσαρμογή τιμών σε υπό εκτέλεση έργα, υπηρεσίες και αγορές αγαθών.

•Μείωση ή και μηδενισμός εισπράξεων από τέλη κοινοχρήστων χώρων, παρεπιδημούντων και του 0,5%.

•Νέες και κοστοβόρες κοινωνικές υπηρεσίες.

•Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, έχει κρούσει «καμπανάκι» τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι έχει διαπιστώσει μεγάλο άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This