Αμφιλεγόμενη θεραπεία εφαρμόζει ογκολόγος! Τι καταγγέλλει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Οπως είπε στη «δημοκρατία», τη μέθοδο ακολούθησε και η τέως σύζυγός του, πληρώνοντας 45.000 ευρώ μέσω τράπεζας των Σκοπίων

Must Read

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υποστηρίζοντας ότι πασίγνωστος γιατρός της Θεσσαλονίκης, που διατηρεί μάλιστα γραφείο σε κεντρικό σημείο της πόλης, εφαρμόζει μια αμφιλεγόμενη θεραπεία κατά του καρκίνου που κοστίζει χιλιάδες ευρώ. Πρόσθεσε, δε, πως και η τέως σύζυγός του ακολούθησε τη συγκεκριμένη θεραπεία που διαφημίζει το ιατρικό κέντρο του συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο διαθέτει δικτύωση στα Σκόπια και πιθανώς στην Ινδία!

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο εν λόγω γιατρός εκμεταλλεύεται την απελπισία ασθενών με καρκίνο σε τελικό στάδιο, δίνοντάς τους φρούδες ελπίδες. «Η μέθοδος είναι απουσία μεθόδου. Δηλαδή, πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες, όλα μαζί, μήπως και σώσουμε κάτι… Δεν είναι ιατρικά αξιόπιστη μέθοδος. Παίρνει λίγο από χημειοθεραπεία, λίγο από θερμοθεραπεία, μια οζονοθεραπεία, κάνει ένα κοκτέιλ και το εφαρμόζει στα απεγνωσμένα περιστατικά στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, δίνοντάς τους ελπίδες ότι θα σωθούν με αυτό» ανέφερε.

«Πουλάει ελπίδες»

Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών επεσήμανε ακόμη πως αντίκρισε αποστεωμένους ανθρώπους, οι οποίοι ακολουθούσαν την εν λόγω θεραπεία, να περιφέρονται στο ιατρείο του συγκεκριμένου ογκολόγου: «Ο άνθρωπος αυτός πουλάει ελπίδες. Οι κλασικές θεραπείες πάνε πίσω. Οταν πήγα στο ιατρείο του -ο Θεός να το κάνει…- είδα κάτι λείψανα να περιφέρονται, κάτι ακτινογραφίες. Απεγνωσμένα και απελπισμένα περιστατικά…» Αναφερόμενος στην τέως σύζυγό του, η οποία ταλαιπωρείται τα τελευταία 10 χρόνια από τον καρκίνο, τόνισε πως πλήρωσε άνω των 45.000 ευρώ για να ακολουθήσει την ανορθόδοξη θεραπευτική μέθοδο, την οποία εφαρμόζει ο εν λόγω γιατρός:

«Η τέως σύζυγός μου ταλαιπωρείται 10 χρόνια από τον καρκίνο. Με ιδιωτική ασφάλιση και ΕΟΠΥΥ δεν πληρώσαμε τίποτα για χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, εξετάσεις, νοσηλείες, χειρουργεία. Και έρχεται ξαφνικά ένας άνθρωπος από το πουθενά, που δηλώνει και τις σπουδές του, γράφει διάφορα για τα οποία αμφιβάλλω, να μας ζητήσει άνω των 45.000 ευρώ, λέγοντάς μου να βάλω τα χρήματα σε τράπεζα των Σκοπίων!» Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει κοινοποιήσει την καταγγελία του στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας για να ζητήσει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Θέλω να καταγγείλω ότι αυτές είναι ανορθόδοξες μέθοδοι. Γιατί να προσφέρει φρούδες ελπίδες; Θέλω διερεύνηση. Να μου εξηγήσει γιατί το κάνει αυτό» αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο για να προστατευθούν άνθρωποι που ενδεχομένως κινδυνεύουν από τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, από την πλευρά του, υποστήριξε σε δηλώσεις του πως δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υπόθεση. Τόνισε, ωστόσο, πως υπάρχουν ερωτήματα.

«Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, εκείνο που καταλαβαίνω όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Ως γιατρός, παραδείγματος χάριν, δεν κατάλαβα τι είδους θεραπεία ήταν αυτή. Το δεύτερο που δεν κατανόησα είναι σε ποιο στάδιο της νόσου βρισκόταν αυτή η ασθενής. Το τρίτο, αν σταμάτησαν άλλες θεραπείες και, το τέταρτο, γιατί για αυτό που αφορά καταγγελία γιατρού προς γιατρό δεν υπάρχει ενημέρωση από τα πειθαρχικά όργανα» είπε και πρόσθεσε:

«Αν η καταγγελία αφορά τις συνθήκες της χημειοθεραπείας, θα ερευνηθεί πλήρως. Αν αφορά την υπερθερμία, η οποία είναι η λιγότερο γνωστή μέθοδος στη χώρα μας και η λιγότερο διαδεδομένη, θα πρέπει να πούμε ότι είναι μια παραδεκτή μέθοδος ιατρικά. Είναι μια μέθοδος η οποία δεν αντικαθιστά άλλες θεραπείες, δεν είναι μια μέθοδος η οποία δεν υφίσταται. Δεν είναι πολύ διαδεδομένη, γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν την αποζημιώνει στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι από το ’12 την περιλαμβάνει στις θεραπείες οι οποίες μπορεί να γίνονται. Απλώς δεν έχει τιμολογηθεί». Ο ογκολόγος που καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικός χειρουργός, είναι ένας από τους γνωστότερους της Θεσσαλονίκης, με γραφείο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This