Μητροπολίτης Φιλόθεος: «Η Εκκλησία υποφέρει από τα fake news»

Τόνισε συν τοις άλλοις ότι του ζητούσαν εξομολογήσεις... μέσω facebook

Must Read

Στο ΑΠΘ βρέθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Φιλόθεος, συμμετέχοντας στον διάλογο στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα «Φαινόμενα Παραπληροφόρησης και Θρησκεία».

Με τοποθετήσεις του επισήμανε πως «η παραπληροφόρηση που αφορά σε πρόσωπα της Εκκλησίας ή και στην ίδια την πίστη, για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται αγώνα, προσπάθεια και αυτοκριτική». Ανοίγοντας έτσι ένα σημαντικό θέμα προς συζήτηση.

Την εκδήλωση/παρουσίαση συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας ΑΠΘ και η Αντιπροσωπεία για την Ελλάδα και την Κύπρο του ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung, σε άμεση συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ.

«Υποφέρουμε όλοι μας από διασπορά ψευδών ειδήσεων και ιδίως τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς υπάρχει πολλή και μεγάλη παραπληροφόρηση, που αφορά όχι μόνο σε πρόσωπα της θρησκείας» τόνισε ο Μητροπολίτης. Και εξήγησε ότι από ένα σημείο και έπειτα άρχισε να απέχει εντελώς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «γιατί είδα τι γινόταν, δηλαδή πχ δεν μπορεί να μου ζητούν εξομολόγηση μέσω facebook, δεν γίνεται αυτό, είναι παράλογο».

Ο ίδιος προέτρεψε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας σε «αγώνα, προσπάθεια, αυτοκριτική», ώστε «στην πραγματικότητα της ζωής μας να μπορούμε να αποφεύγουμε αυτή την παραπληροφόρηση. Αυτό για το οποίο κατηγορούμε τους άλλους, το κάνουμε κι εμείς οι ίδιοι. Άρα λοιπόν χρειάζεται μετάνοια, αλλαγή», συμπλήρωσε.

Στην πρώτη στρογγυλή τράπεζα της διημερίδας συμμετείχαν εξάλλου ο Μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος, από την Ευαγγελική Εκκλησία ο Σωτήρης Μπύκης, ο επ. καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ Γιώργος Αντωνίου και ο επ. καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ Πέτρος Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This