Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου

Εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο κελί του

Must Read

Μόλις στις 27 Νοεμβρίου 2013 ο ιερομόναχος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ανακηρύχτηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με αφορμή την αυριανή ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος εκοιμήθη στις 2 Δεκεμβρίου 1991 στο κελί του στα Καυσοκαλύβια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε το απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής. Συγχοροστάτησε ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος, και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης. Επί της υποδοχής τους στην είσοδο της Μονής, ήταν ο μητροπολίτης Κηφισίας, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, ο ιερατικώς προϊστάμενος της Μονής, π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, πλειάδα κληρικών και δεκάδες πιστοί.

Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 στο χωριό ‘Αγιος Ιωάννης Καρυστίας Ευβοίας, που είναι κοντά στο Αλιβέρι.

φωτό: Χρήστος Μπόνης/Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This