Διευθύντρια CSI institute για υπόθεση Ναυπάκτου: «Είναι μορφή τεχνολογικής σεξουαλικής βίας»

«Όσο βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και η αντίδραση είναι αυτή, τόσο θα συμβαίνουν»

Must Read

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου, από την στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση του διδύμου των 13χρονων, που με την βοήθεια του διαδικτύου, κατασκεύαζαν δήθεν γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους και της μοίραζαν σε άλλους ανήλικους, στο σχολείο.

Έκτοτε, έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με την προστασία των χρηστών του διαδικτύου, απέναντι σε τέτοιες εφαρμογές.

«Είναι δύσκολο να το βιώσεις αυτό και μετά να πρέπει να το πεις αλλά αν δεν το πεις, δεν μπορείς να ενημερώσεις τις υπόλοιπες γυναίκες που μπορεί να έρθουν σε αυτήν τη θέση. Εμένα ξεκίνησαν κάποια δημοσιεύματα στο Facebook και στη συνέχεια τα είδα και σε site τα οποία τα είχαν κάνει και χορηγούμενα με διαφήμιση, με κανονικά το πρόσωπό μου και το όνομά μου», είπε η Όλγα Πολίτη, που έχει πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης και συνέχισε:

«Έλεγε ότι αν πατήσεις το link θα μπορούσες να δεις δικές μου γυμνές φωτογραφίες. Πληροφορήθηκα ότι είχαν στείλει και mail με γυμνές φωτογραφίες με ένα κείμενο που είχε σκοπό να με απαξιώσει ηθικά. Ήθελαν να χτυπήσουν και τη δουλειά μου αλλά και την πολιτική μου δράση».

Όπως εξήγησε η ίδια, κινήθηκε νομικά, παρ’όλα αυτά δεν βρέθηκαν ποτέ οι δράστες.

«Όσο βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και η αντίδραση είναι αυτή, τόσο θα συμβαίνου»

Σύμφωνα με την Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του CSI institute, η τεχνολογία του deep fake που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις, «είναι τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει να τροποποιούμε οπτικοακουστικό υλικό με πολύ αληθοφανή αποτελέσματα».

«Πρέπει να δούμε τα κίνητρα, γιατί σε αυτήν την περίπτωση το κίνητρο μπορεί να ήταν ο εξευτελισμός. Υπάρχουν και άλλα κίνητρα που μπορεί να είναι οικονομικά. Υπάρχουν προβλέψεις για να αρχίσει να αλλάζει η δίωξη. Μέχρι πρότινος πατούσαμε πάνω στο κομμάτι των προσωπικών δεδομένων αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια μορφή τεχνολογικής σεξουαλικής βίας. Όσο βλέπουμε τέτοια φαινόμενα και η αντίδραση είναι αυτή, τόσο θα συμβαίνουν», σημείωσε η ίδια. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This