Μίζερο και φτωχό το «καλάθι των Χριστουγέννων»

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αφαιρέθηκαν, παρά την αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης 

Must Read

Μόλις έξι προϊόντα θα συνθέσουν τελικά το φετινό «καλάθι των Χριστουγέννων», με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να μπαίνουν στο καλάθι για μόλις μία ώρα!

Στην αρχική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, τα δύο παραδοσιακά γλυκά της εορταστικής περιόδου ήταν στη λίστα με τα εκπτωτικά προϊόντα, στην επόμενη ανακοίνωση όμως, που εστάλη ύστερα από μία ώρα ως ορθή επανάληψη, εξαφανίστηκαν. «Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό, ενώ φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες» ήταν η δήλωση του Κώστα Σκρέκα, που συνόδευε το πρώτο δελτίου Τύπου του υπουργείου. «Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό» έγραφε το δεύτερο δελτίο, αφαιρώντας το σκέλος που αναφερόταν στα  μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες.

 

Από τις 13 Δεκεμβρίου, λοιπόν, έως και τις 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το «καλάθι των Χριστουγέννων», περιλαμβάνοντας έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων. Συγκεκριμένα, θα περιέχονται αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του κ. Σκρέκα και του γενικού γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή Απόστολο Πεταλά. Στο μεταξύ, σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπει νέα εξάμηνη παράταση ισχύος για το «καλάθι του νοικοκυριού», μέχρι δηλαδή και τις 30 Ιουνίου 2024. Η προηγούμενη προθεσμία εξέπνεε στο τέλος του έτους. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 5045/2023 περί περιστολής φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, έως την 30ή Ιουνίου 2024 απαγορεύεται η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση, τη θέρμανση, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως και την ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από την πώληση σχολικών ειδών και γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών, για την παραγωγή λιπασμάτων, ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου φυτικών ελαίων, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This