«Τσάνταλης»: Διαπραγματεύσεις για διακανονισμούς χρεών… και σωτηρία

Ψάχνουν την λύση

Must Read

Υπάρχει φως στον ορίζοντα για τον «Τσάνταλη». Φαίνεται πως θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα σωτηρίας για την οινοποιία «Τσάνταλης». Και αυτό καθώς συνεχίζονται τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους Ελληνοσουηδούς επιχειρηματίες Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη.

Αμφότεροι, μέσω της εταιρείας Sterner Stenhus έδωσαν την καίρια λύση και στην «Μπουτάρης» και ήδη προχωρούν μάλιστα σε βελτιωτικές επενδύσεις στα οινοποιεία της σε Κρήτη και Σαντορίνη.

Η κατάσταση δε στην οποία έχει περιέλθει η «Τσάνταλης» είναι αποκαρδιωτική, μιας και η ιστορική βορειοελλαδική οινοποιία παρουσιάζει ως γνωστόν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, έχει τεθεί εκτός παραγωγής και ουσιαστικά έχει βγει εκτός αγοράς εδώ και καιρό!

Για τους εργαζομένους που… έχουν απομείνει, περίπου 160-170 (από 720 πριν 35 και πλέον χρόνια), οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλήρωτοι για πάνω από 10 μήνες και με «τα ρολά κατεβασμένα», δύσκολα θα πάρουν το δώρο Χριστουγέννων, με την κατάσταση να είναι απελπιστική.

Υπάρχουν επιπροσθέτως ορισμένα στελέχη και εργαζόμενοι, που δεν είναι μέλη του Επιχειρησιακού Σωματείου, αλλά που επίσης δεν είδαν ευρώ στους λογαριασμούς τους από τον περσινό Οκτώβρη.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί μία ακόμη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπου της Εταιρείας και των εργαζόμενων, στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στον Πολύγυρο. Με σκοπό φυσικά να υπάρξει μια κάποια λύση. Ακόμη και για διαπραγματεύσεις για κούρεμα ή διακανονισμούς χρεών.

Προς ώρας, μετά και την πρόσφατη είδηση ότι οι αδελφοί Γεωργιάδη προχώρησαν σε μίσθωση στα αμπελοτόπια της «Τσάνταλης» σε Άγιο Παύλο Χαλκιδικής, Νάουσα Ημαθίας και Μαρώνεια Ροδόπης, συνολικής έκτασης περίπου 600 στρεμμάτων, αναπτερώθηκαν το ηθικό και οι ελπίδες των εργαζομένων για επερχόμενο μεγαλεπήβολο ντιλ με τους Ελληνοσουηδούς επιχειρηματίες.

Η «Τσάνταλης», σημειωτέον, είχε βρεθεί κοντά στην οριστικοποίηση συμφωνίας με εταιρεία που θα αναλάμβανε το εμπορικό κομμάτι των δραστηριοτήτων, ενώ εκείνη από μεριάς της θα εστίαζε μόνο στην παραγωγή οίνων και αποσταγμάτων. Η «Τσάνταλης» απέσυρε το ενδιαφέρον της από την συγκεκριμένη συμφωνία, ενώ δεν καρποφόρησε και προσέγγιση με Έλληνα επιχειρηματία από την Ανατολική Ευρώπη.

Οι αδελφοί Γεωργιάδη ενδιαφέρονται ειδικότερα για το brand name της «Τσάνταλης» και προϊόντα με τα οποία μπορούν να εμπλουτίσουν την γκάμα των προϊόντων της «Μπουτάρης». Ωστόσο, το brand είναι περιουσιακό στοιχείο με σημαντική αξία, αλλά και προφανώς δεσμευμένο από τις πιστώτριες Τράπεζες ή και άλλους πιστωτές.

Η «Τσάνταλης», που φέτος δεν έκανε παραγωγή, έχει συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 55.00.000 ευρώ, από τις οποίες τα δάνεια υπερβαίνουν τα 33.000.000. Το ότι τα δάνειά της πρόκειται να μεταβιβαστούν στο fund της Waterwheel Capital, όπως λέγεται, ενδεχομένως διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις με τη Sterner Stenhus.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This