Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Ένα… νέο νερό του Καματερού η υπόθεση Σώρρα

Με το… νερό του Καματερού(!) παρομοίασε την υπόθεση Σώρρα ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους στην κατάθεσή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εγκληματική οργάνωση, που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει ο ιδρυτής της Ελλήνων Συνελεύσεως και 22 ακόμα πρόσωπα.

Ο μάρτυρας ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012 με τις αιτιάσεις του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος σε πρότασή του προς τον οργανισμό, το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος υποστήριζε πως κατείχε αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων και ήταν διατεθειμένος να δανείσει στο Δημόσιο με επιτόκιο 0,5%.

«Από το 1995, που εργάζομαι, τέτοιες προτάσεις έρχονται πάντα. Είναι συγκλονιστικό το πόσες έρχονται. Αποκαλούνται ”funny money”, δηλαδή ”της πλάκας”. Δεν απαντάμε ποτέ απευθείας, δεν θέλουμε να παράσχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας σε τέτοιους ανθρώπους, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές. Γι’ αυτό και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε απάντηση» ανέφερε, εξηγώντας πως, αν η πρόταση ήταν αληθινή, τότε ο Αρτέμης Σώρρας «θα διέθετε τον συνολικό πλούτο των 13 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο».

«Όλες οι υπηρεσίες έπραξαν τα δέοντα, τώρα, αν υπάρχει έλλειμμα παιδείας» πρόσθεσε, λέγοντας πως ευθύνη του οργανισμού είναι να προστατεύει το κράτος.

«Δεν μας απασχολεί αν χρήζει κάποιος φιλοξενίας σε ψυχιατρικό ή σωφρονιστικό ίδρυμα…» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «για το νερό του Καματερού ή για τη φραπελιά δεν χρειάζεται ανακοίνωση για να πεις στον κόσμο να μην ασχολείται».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ