Δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο από την ΔΥΠΑ – Ποιοί είναι οι δικαιούχοι

Τα ποσά που διατίθενται για θεατρικές παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο

Must Read

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν ταινίες στον κινηματογράφο και παραστάσεις στο θέατρο θα έχουν οι δικαιούχοι του προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ για την περίοδο 2023-2024.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αλλά και ασφαλισμένοι λόγω σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-ΕΦΚΑ, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. από 01.01.2022 μέχρι την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Ακόμη, δικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Σε ό,τι αφορά στις πρώτες δύο κατηγορίες και για τους άνεργους μέχρι 12 μήνες, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Αντίστοιχα, για τους άνεργους πάνω από 12 μήνες, το εισοδηματικό όριο καθορίζεται από την υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται:

  • Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2023.
  • Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών.

Όπως έγινε γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο και εντός της προθεσμίας που θα οριστεί, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων εξαρτάται από τον αριθμό θέσεων από την εκάστοτε επιχείρηση και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Μάλιστα, τα εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και σε 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές. Αντίστοιχα, η επιδότηση για κινηματογραφικές ταινίες είναι 6 ευρώ για γενική είσοδο και 5 ευρώ για τις παιδικές ταινίες. Τέλος, για κινηματογραφικές προβολές τρισδιάστατων ταινιών η επιδότηση ανέρχεται σε 10 ευρώ για γενική είσοδο και σε 9 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This