Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Ανακοίνωση-βόμβα των Διοικητικών Δικαστικών κατά της κυβέρνησης για τις αναδρομικές οφειλές

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με αφορμή την πρόταση για την καταβολή αναδρομικών οφειλών της διετίας 2017-2018 που οφείλονται στους δικαστικούς λειτουργούς τον Ιανουάριο του 2021.

Δείτε επίσης: Δέσμευση Σκυλακάκη για μείωση φόρων και ΕΝΦΙΑ το 2020! Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης;

Όπως τονίζουν οι διοικητικοί δικαστές, την ώρα που ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για να καταβληθούν τα σχετικά ποσά ύψους 10.000.000 ευρώ το 2020 και πρότεινε την καταβολή τους σε μία δόση στις αρχές του 2021, η κυβέρνηση κατέθετε το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων αλλά και του φόρου επί των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων επιχειρήσεων.

«Η απώλεια των κρατικών εσόδων από τη μείωση αυτή αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 700.000.000 ευρώ ετησίως» επισημαίνει η ανακοίνωση και οι διοικητικοί δικαστές σημειώνουν αιχμηρά:

«Εδώ προφανώς υπάρχει δημοσιονομικός χώρος». «Εν όψει αυτού οι διοικητικοί δικαστές δεν αποδεχόμαστε την ανωτέρω πρόταση» αναφέρουν κατηγορηματικά στην ανακοίνωσή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ