Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Στο μικροσκόπιο του υπ. Παιδείας η σωστή διδασκαλία της ύλης των μαθημάτων στα σχολεία

Έλεγχο προόδου για το αν διδάσκεται σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες η ύλη ζητεί από τα σχολεία το υπουργείο Παιδείας. Με εγκύκλιό της η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη ζητεί να συγκροτηθούν επιτροπές παρακολούθησης και συντονισμού της διδασκαλίας της ύλης.

Αυτό γίνεται γιατί το υπουργείο διαπιστώνει ότι σε κάποια σχολεία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μην τηρείται όπως πρέπει το πρόγραμμα διδασκαλίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα κάλυψης της διδακτέας – εξεταστέας ύλης.
Βέβαια, η εγκύκλιος δεν διευκρινίζει αν οι καθυστερήσεις στην κάλυψη της ύλης οφείλονται σε κενά σε διδακτικό προσωπικό ή σε άλλους λόγους.

Δείτε επίσης: «Δάσκαλο Εμπιστοσύνης» θεσμοθετεί στα σχολεία η κυβέρνηση

Αν όντως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διδασκαλία της ύλης και δεν καλυφθούν τα κενά, το πιο σημαντικό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν οι μαθητές της γ΄ λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να ολοκληρώσουν σε συγκεκριμένο χρόνο την ύλη λόγω των πανελλαδικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ζαχαράκη, την επιτροπή συγκροτεί ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης και αποτελείται από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως πρόεδρο, τον οργανωτικό συντονιστή, τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου κλάδου αντίστοιχου των διδασκόμενων – πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και έναν διοικητικό υπάλληλο της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως γραμματέα, ο οποίος αναλαμβάνει και την τεχνική υποστήριξη της ομάδας.

Η επιτροπή θα διασταυρώνει τα στοιχεία που στέλνουν τα σχολεία για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης της ύλης και θα καταγράφει τα σχολεία στα οποία παρατηρείται καθυστέρηση στην πορεία ολοκλήρωσης της ύλης, τις αιτίες καθυστέρησης, καθώς και ενέργειες στις οποίες προέβη η επιτροπή για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων και για την ολοκλήρωση της ύλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ