«Γαλάζια» πυρά για τη νέα αναβολή των εκλογών στο ΕΒΕΑ

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις με τις επιμελητηριακές εκλογές

Must Read

Δεν έχουν προηγούμενο οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις με τις επιμελητηριακές εκλογές οι οποίες πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση του υποψηφίου για τις εκλογές στο ΕΒΕΑ Νίκου Σοφιανού, ο οποίος ήταν παλαιότερα στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ικανό να τον κατευνάσει, καθώς, όπως υπενθύμισε, οι τελευταίες εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έγιναν το… 2017!

Οι κακές γλώσσες επιρρίπτουν τις ευθύνες για τη νέα αναβολή στον τέως πρόεδρο του ΕΒΕΑ και νυν υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, που πολύ θα ήθελε να έχει τη θέση… καβατζωμένη σε περίπτωση ατυχήματος-ανασχηματισμού, όμως ο κ. Σοφιανός δεν το υιοθετεί.

Σε κάθε περίπτωση, δεν διστάζει να πει ότι «η δικαιολογία ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν επειδή υποψήφιοι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν προλάβαιναν να ετοιμαστούν παράλληλα και για τις επιμελητηριακές εκλογές προφανώς υποτιμά τη νοημοσύνη όλων», ενώ βάζει με έντεχνο τρόπο στο κάδρο ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οπως αναφέρει, «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και τις διαδικασίες, γι’ αυτό και οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές διενεργήθηκαν στη συνταγματική λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας, ωστόσο άλλοι θεωρούν τα επιμελητήρια, και κυρίως το ΕΒΕΑ, ιδιοκτησία τους» και υπενθυμίζει πως οι εκλογές προκηρύχθηκαν την περασμένη άνοιξη από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ενώ ορίστηκαν και εκλογικές επιτροπές, με συνέπεια ο ίδιος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από τις 8 Ιουνίου 2023.

Κανονικά οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιούνταν τον Δεκέμβριο του 2021, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά διεξαγωγής των εκλογών για το διάστημα 15-22 Νοεμβρίου 2022. Μεσολάβησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι οικονομικές επιπτώσεις του στη χώρα, με αποτέλεσμα να δοθεί και δεύτερη αναβολή και να μετατεθούν οι εκλογές για το διάστημα 15 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου του 2023, που -όπως αποδείχθηκε- δεν ήταν η τελευταία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This