Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Πεθαίνουν -κυριολεκτικά- στη δουλειά οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό!

Το βαρύ τίμημα της επαγγελματικής εξουθένωσης πλήρωσε ένας εργαζόμενος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος έπαθε έμφραγμα εν ώρα εργασίας και νοσηλεύεται σε κώμα στην Εντατική.

Σύμφωνα με τον κουνιάδο του, Θανάση Φωλιά, που μίλησε στην εφημερίδα «δημοκρατία», το σοβαρό περιστατικό, που έχει κλονίσει όλη την οικογένεια και ιδιαίτερα τη σύζυγο του εργαζομένου, η οποία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, συνέβη την περασμένη Παρασκευή, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι.

Δείτε επίσης: «SOS» από τα επείγοντα! Στα όρια τους οι νοσηλευτές που αντιμετωπίζουν 300 ασθενείς στο 8ωρο (video)

Τον 50χρονο άνδρα βρήκαν σχεδόν αναίσθητο οι συνάδελφοί του. Αρχικά κάλεσαν τους τραυματιοφορείς, αλλά, επειδή αργούσαν, έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο φορείο για να τον μεταφέρουν στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Εκεί, οι γιατροί, έπειτα από επίμονες προσπάθειες, τον επανέφεραν στη ζωή.

Αυτό μέχρι στιγμής είναι το δεύτερο πιο σοβαρό περιστατικό που καταγράφεται στον ίδιο χώρο, καθώς πριν από περίπου δέκα ημέρες ένας συνάδελφος του άτυχου άνδρα έπαθε επίσης έμφραγμα και, αφού χειρουργήθηκε, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο 50χρονος εργαζόταν μαζί με άλλα δύο άτομα ως εργάτης στην αποθήκη διαχείρισης αναλώσιμων υλικών.

«Καθημερινά έπρεπε να κουβαλάνε τεράστια φορτία με αναλώσιμα υλικά, που ζυγίζουν 200 κιλά, σε όλο το νοσοκομείο» λέει ο κ. Φωλιάς, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ. Από τους τρεις εργαζομένους, ο ένας, όπως προαναφέρθηκε, υπέστη έμφραγμα και ο άλλος είναι μεγάλος σε ηλικία και δεν μπορεί να κουβαλήσει τα συγκεκριμένα φορτία.

«Όλη η δουλειά έπεσε στον γαμπρό μου, μια δουλειά που πρέπει να κάνουν κανονικά 10 άτομα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνεται πως ο 50χρονος είχε προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης και αμειβόταν με 560 ευρώ.

Τις άθλιες συνθήκες όπου εργάζεται το προσωπικό του «Ευαγγελισμού», οι οποίες χαρακτηρίζονται από ατέλειωτες ώρες και ελαστικές σχέσεις εργασίας, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον τραγικό τρόπο ο θάνατος ενός επικουρικού καρδιολόγου που εργαζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε για το περιστατικό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», επίσης καρδιολόγος, Ηλίας Σιώρρας, «η νοσηρότητα θερίζει. Αμέτρητοι άλλοι συνάδελφοι νοσηλεύτηκαν με αυτά ή άλλα νοσήματα ή παρακολουθούνται.

Ο καρκίνος σαρώνει. Τα νοσήματα φθοράς του μυοσκελετικού συστήματος σακατεύουν. Η αρτηριακή υπέρταση και το burn out έχουν ρημάξει ουκ ολίγους». Ο ίδιος ζητεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να εξασφαλιστούν οι αυτονόητες εργασιακές συνθήκες, δηλαδή οι εργαζόμενοι να μην κάνουν διπλοβάρδιες και να παίρνουν τα ρεπό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ