ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΊμβριοι της Μακεδονίας στηρίζουν πυρόπληκτο χωριό της Κίρκης Έβρου

Ίμβριοι της Μακεδονίας στηρίζουν πυρόπληκτο χωριό της Κίρκης Έβρου

Σημαντική πρωτοβουλία

Ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ιδιώτες, φορείς, εταιρίες και σύλλογοι στέκονται αρωγοί σε μία αξιέπαινη συνολική προσπάθεια! Στο μικρό χωριό της Κίρκης 20 χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, το πέρασμα της φωτιάς τον Αύγουστο ήταν καταστροφικό. Καταστράφηκαν μεταξύ άλλων 25 σπίτια, τρεις εκκλησίες και το πυκνό δάσος έγινε στάχτη. Πλέον, υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Η Ιμβριακή Ένωση ΜακεδονίαςΘράκης, συγκέντρωσε οικιακό εξοπλισμό, ανταποδίδοντας ως ένα μεγάλο ευχαριστώ την αγάπη που είχαν δείξει οι κάτοικοι της Κίρκης στους Ίμβριους, τα δύσκολα χρόνια μετά τον ξεριζωμό από το νησί! Οικογένειες Ιμβρίων άλλωστε που ήρθαν στην Ελλάδα από το 1964 και μετά, βήκαν καταφύγιο στην Κίρκη Έβρου.

Η Ιμβριακή Ένωση συγκέντρωσε είδη οικιακής χρήσης, μαγειρικά σκεύη και γενικά οτιδήποτε χρειάζεται ένα νοικοκυριό. Δωρεές για τους κατοίκους συγκεντρώνει εξάλλου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης.

Μετά την πυρκαγιά οκτώ ηλικιωμένοι κάτοικοι της Κίρκης που έχασαν την μόνιμη κατοικία τους φιλοξενούνται στις εξοχικές κατοικίες συγχωριανών τους. Για καθυστέρηση στις διαδικασίες αποκατάστασης των κατοίκων έκανε λόγο η εκπαιδευτικός Μαρία Κάλτσου, με καταγωγή από την Κίρκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης