Ίμβριοι της Μακεδονίας στηρίζουν πυρόπληκτο χωριό της Κίρκης Έβρου

Σημαντική πρωτοβουλία

Must Read

Ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Ιδιώτες, φορείς, εταιρίες και σύλλογοι στέκονται αρωγοί σε μία αξιέπαινη συνολική προσπάθεια! Στο μικρό χωριό της Κίρκης 20 χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, το πέρασμα της φωτιάς τον Αύγουστο ήταν καταστροφικό. Καταστράφηκαν μεταξύ άλλων 25 σπίτια, τρεις εκκλησίες και το πυκνό δάσος έγινε στάχτη. Πλέον, υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Η Ιμβριακή Ένωση ΜακεδονίαςΘράκης, συγκέντρωσε οικιακό εξοπλισμό, ανταποδίδοντας ως ένα μεγάλο ευχαριστώ την αγάπη που είχαν δείξει οι κάτοικοι της Κίρκης στους Ίμβριους, τα δύσκολα χρόνια μετά τον ξεριζωμό από το νησί! Οικογένειες Ιμβρίων άλλωστε που ήρθαν στην Ελλάδα από το 1964 και μετά, βήκαν καταφύγιο στην Κίρκη Έβρου.

Η Ιμβριακή Ένωση συγκέντρωσε είδη οικιακής χρήσης, μαγειρικά σκεύη και γενικά οτιδήποτε χρειάζεται ένα νοικοκυριό. Δωρεές για τους κατοίκους συγκεντρώνει εξάλλου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης.

Μετά την πυρκαγιά οκτώ ηλικιωμένοι κάτοικοι της Κίρκης που έχασαν την μόνιμη κατοικία τους φιλοξενούνται στις εξοχικές κατοικίες συγχωριανών τους. Για καθυστέρηση στις διαδικασίες αποκατάστασης των κατοίκων έκανε λόγο η εκπαιδευτικός Μαρία Κάλτσου, με καταγωγή από την Κίρκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This