Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βγήκε από τον ανακριτή ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Θα απολογηθεί την Πέμπτη

«Άγνωστο εάν η δική του φωτοβολίδα τραυμάτισε τον αστυνομικό» λέει ο δικηγόρος του

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14/12, για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη, πήρε ο 18χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε νωρίτερα ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Την ώρα που παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή ο άτυχος αστυνομικός, ο 18χρονος που ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο παρέμεινε για περίπου μία ώρα στα δικαστήρια Πειραιά, και ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες. Ο ίδιος, μάλιστα, ομολόγησε ότι αυτός ήταν που έριξε τη φωτοβολίδα, η οποία «πέτυχε» τον άτυχο 31χρονο.

 

Στον καθ’ ομολογία δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

 

 

Ο 18χρονος ανέφερε ότι, ένας από τους «επικεφαλής» των επεισοδίων του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα αλλά και τις οδηγίες για το πώς θα τη ρίξει. Ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, είπε πως ο πελάτης του «είναι σοκαρισμένος, ζητά πληροφορίες για την υγεία του αστυνομικού», ενώ αποκάλυψε ότι «πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες». Ο μυστηριώδης «καθοδηγητής» των επεισοδίων δεν συμπεριλαμβάνεται στα 424 άτομα που προσήχθησαν, ωστόσο οι Αρχές εστιάζουν σε ένα βασικό λάθος που έκανε, δίνοντας το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων, και εκτιμούν ότι, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα καταφέρουν γρήγορα να προχωρήσουν στη σύλληψη τους. 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Η στιγμή που οδηγείται ο 18χρονος στον ανακριτή – Θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This