Αλαλούμ με τα βραδινά δρομολόγια σε μετρό και τραμ – Τελικά δεν έγιναν!

«Παιχνίδια» στην πλάτη του επιβατικού κοινού...

Must Read

Ρολά κατέβασαν στις 22:00 μετρό, τραμ και ηλεκτρικός, καθώς η στάση εργασίας που είχε εξαγγελθεί αιφνιδιαστικά για απόψε το βράδυ, μέχρι τη λήξη της βάρδιάς τους, τελικά πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο.

Με ανακοίνωση που, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εστάλη στις 22:39, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ενημέρωσε πως τα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ διεκόπησαν μετά τις 10 το βράδυ και ως τη λήξη της κυκλοφορίας, τονίζοντας πως η εταιρεία προχώρησε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη διασφάλιση της διεξαγωγής των σημερινών δρομολογίων και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού. «Ωστόσο, λόγω άρνησης συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση, που έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας και απαγόρευσε την υλοποίησή της, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση λειτουργίας των δικτύων του Μετρό και του Τραμ. Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που υπέστη από τη σημερινή αιφνιδιαστική απεργιακή κινητοποίηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συνδικαλιστές των έξι σωματείων που είχαν εξαγγείλει τη στάση εργασίας υποστήριξαν αργά το απόγευμα ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τη δικαστική απόφαση και πως, «όταν αυτό συμβεί, θα καθορίσουν τη στάση τους σε έκτακτα ΔΣ». Από την πλευρά τους, αρμόδιες πηγές των συγκοινωνιακών αρχών είχαν επισημάνει ότι η δικαστική απόφαση βγήκε στις 6 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησε η θυροκόλληση σε όλα τα σωματεία, και, ως εκ τούτου, περίμεναν τα δρομολόγια σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η ΣΤΑ.ΣΥ., «σας ενημερώνουμε πως οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε πριν από λίγο παράνομη τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει για απόψε 6 σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ».

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές είχαν αναφέρει στην εξαγγελία τους τα ακόλουθα:

«-Επειδή υπάρχουν άρθρα στην συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν εκτελούνται.
-Επειδή δεν έχουν εκδοθεί οι ΚΥΑ που ο νόμος 5039/23 προβλέπει
-Επειδή στις οχλήσεις που κάνουμε για τα παραπάνω, στο υπουργείο μεταφορών εισπράττουμε αδιαφορία.

Την Τρίτη, 12/12/2023 οι εργαζόμενοι στα μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πραγματοποιήσουν 3ωρη προειδοποιητική Στάση Εργασίας, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This