Κυριακή 20/6/2021

ΕΟΔΥ: Εμβολιασμένος κανονικά ο 8χρονος που πέθανε από διφθερίτιδα

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου που συγκλόνισε τον ιατρικό χώρο μετά την ανάρτηση του παιδιάτρου Γιώργου Τσόλα, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan. 

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ, αναφέρει ι ότι ο 8χρονος είχε λάβει και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα καθώς τις δύο πρώτες δόσεις τις είχε κάνει στο Μητέρα και τις άλλες δύο σε ίδρυμα της Βούλας, που είχε μεταφερθεί.

Απαντήσεις θα δώσει το δείγμα που θα μεταφερθεί στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Βρετανίας, Public Health England, όπου θα γίνει ειδική ανάλυση στα κορυνοβακτηρίδια.

Τι ανακοίνωσε το νοσοκομείο «Παίδων»

«Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή.

Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Δείτε επίσης: Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια της 29χρονης λεχώνας που ξεψύχησε από αλλεργικό σοκ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ