Έτοιμα τα πρώτα 35χλμ. του φράχτη στον Έβρο

«Τρέχει» η κατασκευή του φράχτη

Must Read

Κάτι κινείται στον Έβρο, αφού τα πρώτα μέτρα του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μήκους 35 χιλιομέτρων, κατασκευάστηκαν ήδη στην περιοχή των Ψαθάδων Διδυμοτείχου.

Στη στροφή που κάνει ο ποταμός Έβρος, εκτός από τους τεράστιους σιδερένιους πασσάλους, ύψους πέντε μέτρων από το έδαφος, τοποθετήθηκαν και τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη. Παράλληλα, σε μεγαλύτερη απόσταση, περίπου ενός χιλιομέτρου, έχει γίνει ήδη η τοποθέτηση των πασσάλων, πάνω στους οποίους τοποθετούνται και «κουμπώνουν» κατά έναν τρόπο τα υπόλοιπα κομμάτια του φράχτη, το μεταλλικό κιγκλίδωμα.

Ένα από τα τουρκικά χωριά που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τους Ψαθάδες, από την άλλη πλευρά του ποταμού Έβρου και πολύ κοντά σε αυτόν, είναι «άντρο παράνομων μεταναστών», που περιμένουν εκεί για να περάσουν τον ποταμό και να μπουν στην ελληνική επικράτεια, γι’ αυτό αποφασίστηκε να αρχίσει από εκεί η τοποθέτηση του νέου φράχτη.

Οπως έχει ανακοινωθεί, ο νέος φράχτης θα είναι μήκους 35 χιλιομέτρων, από το ύψος του χωριού Ψαθάδες Διδυμοτείχου έως την περιοχή Κορνοφωλιάς Σουφλίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ανέγερση μεταλλικού κιγκλιδώματος, ύψους πέντε μέτρων, στο οποίο θα τοποθετηθεί λαμαρίνα ειδική για αποτροπή αναρρίχησης και κονσερτίνα.

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέα παρατηρητήρια και συγκεκριμένα επτά υπερυψωμένα, που θα έχουν αντιβαλλιστική προστασία, θα βελτιωθούν και θα συντηρηθούν τέσσερα φυλάκια και τέσσερα παρατηρητήρια.

Επίσης, γίνονται και εργασίες για διάνοιξη νέων οδών επιτήρησης. Σε σημεία όπου θα κριθεί αδύνατο να κατασκευαστούν μόνιμα εμπόδια, προβλέπεται δυνατότητα τοποθέτησης φορητών εμποδίων, που δεν θα έχουν βαθιά θεμελίωση, αλλά θα βασίζονται σε αντίβαρα.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This