«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Η πλευρά Αγγελούδη κατά της πλευράς Ζέρβα

Must Read

Πύρα της πλευράς Αγγελούδη προς την πλευρά Ζέρβα… Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης βγήκαν ήδη «τα μαχαίρια»!

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς, μετά το θέμα των ανταποδοτικών τελών και του προϋπολογισμού για το 2024 που… παραμένουν προς ψήφιση, σήμερα αναβλήθηκε και το δημοτικό συμβούλιο. Και αυτό συνέβη λόγω μη απαρτίας!

Πώς έχουν τα πράγματα. Για να συνεδριάσει το Σώμα έπρεπε να δώσουν το παρών τουλάχιστον 25 σύμβουλοι, ωστόσο είχαν προσέλθει μετά βίας 20. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρος Λεκάκης, ανέφερε ότι αρκετοί ενημέρωσαν ότι θα απουσιάσουν λόγω ασθένειας. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση και δυσαρέσκεια του δημοτικού συμβούλου, Βασίλη Γάκη, ο οποίος, θυμίζουμε, αναλαμβάνει θέση αντιδημάρχου στη νέα διοίκηση Αγγελούδη.

Σε δήλωσή του ο Βασίλης Γάκης μίλησε με σκληρή γλώσσα για τη στάση των μελών της διοίκησης Ζέρβα. Έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου και ευθύνη της διοίκησης Ζέρβα: «Πρέπει να γνωρίζουν κυρίως οι αντιδήμαρχοι ότι όπως ο νόμος ορίζει είναι υποχρεωμένοι να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η πόλη πρέπει να διοικείται, όχι μόνο όπως ο νόμος ορίζει, αλλά όπως και η ηθική το επιβάλλει. Η απουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου της διοίκησης είναι απόρροια της τελευταίας δήλωσης, η οποία αφορά τη σύνταξη του προϋπολογισμού και τα ανταποδοτικά τέλη. Όπως και να έχει πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι της διοίκησης ότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν προϋπολογισμό και να καταθέσουν την πρότασή τους. Θέλουμε έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο με ειλικρίνεια χωρίς πολιτική σκοπιμότητα και με μία μόνο πρόθεση, την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών επ’ ωφελεία του δημότη και της πόλης. Για ποιον λόγο ο κ. Βαβούσκος, ο οποίος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Ζέρβα την Παρασκευή, παραιτήθηκε την Δευτέρα. Είναι μια ακόμα απόδειξη της διάλυσης της μέχρι πρότινος διοίκησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This