Ελατοπαραγωγοί για χριστουγεννιάτικα δέντρα: «Υπάρχει ακόμη ποικιλία, οι τιμές είναι στα 70-80 ευρώ»

«Όσα μείνουν τα στέλνουμε σε ανθοπωλεία για μπουκέτα, δεν πετάμε τίποτα» ξεκαθάρισε

Must Read

Μία «ανάσα» βρισκόμαστε από τα Χριστούγεννα και οι καταναλωτές εξακολουθούν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για τον στολισμό του σπιτιού τους. Η επιλογή του δέντρου αποτελεί διαχρονικά ένα ζήτημα που προβληματίζει τους πολίτες, με ορισμένους να επιλέγουν αληθινό κι άλλους ψεύτικο.

Βέβαια, η Χαλκιδική κάθε χρόνο έχει την τιμητική της καθώς πολύς κόσμος επιλέγει να αγοράσει ένα έλατο από τον Ταξιάρχη, έναν οικισμό που ασχολείται με την καλλιέργεια ελάτων που προορίζονται για χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Ο Γιώργος Γιωρούδης, ελατόπαραγωγός, μίλησε για αυτήν την επιλογή αλλά και για τις τιμές τους. «Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Είμαστε στο 90% της απορρόφησης των ελάτων και έχουν μείνει πλέον ελάχιστα. Περίπου 40 έλατα. Και στα υπόλοιπα στέκια παρόμοια πράγματα, κάποιοι έφυγαν ξεπούλησαν. Είχα επτά μπλε έλατα αλλά έφυγαν πρώτα-πρώτα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Υπάρχουν 2 μέτρα, 3 μέτρα και 3,5 μέτρα ενώ οι τιμές είναι στα 70-80 ευρώ, ενώ τα μικρότερα περίπου στα 60 ευρώ. Έχει ποικιλία ακόμα. Όσα έλατα μείνουν, τα κάνουμε δέματα για να πάνε στα ανθοπωλεία, δεν πετάμε τίποτα. Αυτές τις ημέρες έχουμε ετοιμάσει ήδη ορισμένα δέματα. Μαζί με το γκι από τον Βόλο ετοιμάζουν μπουκέτα τα ανθοπωλεία».

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία απόπειρα των ελατοπαραγωγών, να φτιάξουν μία ομάδα, ώστε να μάθουν στους μαθητές την δουλειά τους. «Κάναμε ένα στέκι στο Βοτανικό Κήπο και τους δείχνουμε πως φυτεύουμε τα έλατα, πως μεγαλώνουν, πως πρέπει να κοπούν, πως σφραγίζονται», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This