Χολιγουντιανή ζωή για τον εγκέφαλο της «συμμορίας των 11» με τα μαύρα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ

Oσα κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. για το μαύρο χρήμα και τα... excel

Must Read

Η χλιδάτη ζωή του επιχειρηματία Κ. Ψ., συζύγου της πρώην Σταρ Ελλάς Μ. Ψ. και οι συνομιλίες του με μέλη της «συμμορίας των 11», που φέσωσε το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, φέρεται ότι τον οδήγησαν στο… πιάτο των ανδρών της Οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ότι είναι αρχηγός του κυκλώματος που διέπραττε απάτες-μαμούθ με την είσπραξη επιστρεπτέων προκαταβολών και ΦΠΑ, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ενωση με περισσότερα από 15.000.000 ευρώ, διέμενε σε πολυτελή σπίτια, οδηγούσε supercars, έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια και περιστοιχιζόταν από άτομα της high society.

Η… απλή καθημερινότητα

Την καθημερινότητα του 51χρονου big boss της «συμμορίας των 11» συνέθεταν ταξίδια στο εξωτερικό με επισκέψεις σε πριβέ χώρους οίκων μόδας, στο πλευρό της εντυπωσιακής εστεμμένης συζύγου του, η οποία έχει διακριθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε πριν από περίπου τρία χρόνια και διέμενε στα νότια προάστια της Αττικής, είχε ενεργή παρουσία στα social media, στα οποία αναρτούσε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα ταξίδια του, τις βόλτες με supercars και τη «μεγάλη» ζωή που έκανε, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Αστυνομία. Τον 51χρονο επιχειρηματία «έκαψαν», τέλος, οι συνομιλίες του με μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο «κοριός» της Αστυνομίας κατέγραψε τηλεφωνικές κλήσεις από τις οποίες προκύπτει το πώς είχε στήσει τη «δουλειά», αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «ξέπλενε» το βρόμικο χρήμα μέσω eshop. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία του με μια γυναίκα συνεργό του, στις 23 Μαΐου 2023, στην οποία τής δίνει κατευθύνσεις. «Θυμάσαι τους λογαριασμούς; Εκεί υπήρχαν κάποια χρήματα τα οποία είχαν δεσμεύσεις… Μπράβο, εγώ τώρα επειδή τώρα έχω μια τέτοια που θα τις βγάλουν τις δεσμεύσεις… Θέλω, όμως, για να μην τους στείλω σε άλλα αντ’ άλλων να σου στείλω ένα excel με λογαριασμούς. Να δούμε, είναι 13 εταιρίες, να δούμε σε ποιες εταιρίες υπάρχουν λεφτά, οπότε να μην τους βάλω να ασχοληθούν με κάποια που δεν έχει λεφτά μέσα… Οοο… μετά, ναι, εμείς θα κάνουμε το winbank μετά μόλις απελευθερώνεται ο λογαριασμός. Σου στέλνω το excel τώρα, σε κάνα 20λεπτο θα σε πάρω τηλέφωνο. Μόλις σου στείλω τη λίστα με τις εταιρίες και τους λογαριασμούς ή μπορεί να φέρνω και του τέτοιου από εκεί να κάνει κατευθείαν μεταφορά μέσα στην τράπεζα, να συνεννοηθούμε να πηγαίνει σε δικό μας… δηλαδή όλες έχουν δέσμευση… Κι όλες έχουν από την Εφορία. Δεν έχει νόημα αν το κάνει για μια, το κάνει για όλες, κατάλαβες» ακούγεται να λέει ο 51χρονος επιχειρηματίας.

Σε άλλη συνομιλία με αταυτοποίητο πρόσωπο εξηγεί πώς άνοιξε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αρχηγός: Σας είχε πάρει τηλέφωνο ο Αρης πριν λίγο να σας πει για ένα πρόγραμμα της Ε.
Αγνωστος: Α, ο… Αρης.
Αρχηγός: Ναι, ναι. Λοιπόν, εμείς ανοίγουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ναι, να συνδέεται με το eshop που έχουμε, με τη σελίδα που τώρα τη φτιάχνουμε.
Τέλος, σε συνομιλία με τον υπαρχηγό του κυκλώματος αναφέρονται σε μια υπόθεση που απαιτείται να πάρουν έγκριση από μεγάλη τράπεζα της Ελλάδας.
Αρχηγός: Εχεις κάποιο νέο μήπως;
Υπαρχηγός: Δεν πρόκειται μέχρι δύο η ώρα που κλείνει η τράπεζα να δοθεί και σήμερα η έγκριση. Δεν προλαβαίνει με τίποτα, πάει από Δευτέρα.
Αρχηγός: Ναι, αλλά άλλο να ξέρουμε ότι έχουμε την έγκριση.
Υπαρχηγός: Αγάπη μου, την έχουμε την έγκριση. Αν διαβάσεις το τελευταίο χαρτί που μας είχαν στείλει, ήταν ξεκάθαρο. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 11 μέλη του κυκλώματος που είχε στήσει δίκτυο διασυνοριακής απάτης-μαμούθ με φερόμενο ως εγκέφαλο τον Κωνσταντίνο Ψηλό (σ.σ.: στη δικογραφία περιλαμβάνεται, επίσης, το όνομα του πρώην συντρόφου της Σάσας Μπάστα Θεόδωρου Λανταβού). Χθες ο 51χρονος σύζυγος της Σταρ Ελλάς του 2017 Μαρίας Ψηλού ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χριστίνα Σαλάππα.

Κωδικός SECRETO

Προθεσμία να απολογηθεί την ίδια ημέρα έλαβε και ακόμη ένας συγκατηγορούμενός του, ο 43χρονος «λογιστής» που εμπλεκόταν και σε υπόθεση απάτης με τον κωδικό SECRETO. Ο ίδιος επίσης φέρεται ότι είναι αρχηγικό μέλος του κυκλώματος το οποίο εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία έπειτα από μεγάλη έρευνα.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε το κατηγορητήριο σε βάρος των εντολέων του αόριστο, ενώ εξήγησε πως ζήτησε την προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί επί της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη, εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα βαριά αδικήματα.

Πριβέ ψώνια, ελικόπτερα και σούσι

Ο 51χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ότι είναι ένα από τα τρία αρχηγικά μέλη της συμμορίας με τις φορολογικές απάτες που ζημίωσε το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ, βίωσε πριν από λίγο καιρό μία μοναδική εμπειρία χλιδής στη Βιένη, στο πλευρό της συζύγου του!

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στην πρωτεύουσα της Αυστρίας ο επιχειρηματίας έκλεισε πριβέ την μπουτίκ της Louis Vuitton, προκειμένου η εκλεκτή της καρδιάς του να διαλέξει πανάκριβες τσάντες και ρούχα του γνωστού οίκου μόδας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι δυο τους έκαναν ανενόχλητοι τα ψώνια τους στο κατάστημα, τρώγοντας σούσι και πίνοντας σαμπάνια. Μία εμπειρία που έως τότε είχαν απολαύσει μόνο πρόσωπα του διεθνούς jet set και του Χόλιγουντ! Ηταν τέτοια, δε, η αγάπη του 51χρονου και της πρώην εστεμμένης για τον πολυτελή βίο που μίσθωναν ελικόπτερα για να πετάγονται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κάθε φορά που τους έκανε κέφι!

Ωστόσο, η αρχή του τέλους στη δράση της ήρθε τον Αύγουστο του 2020, όταν εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας αυτοκινήτων μεταβίβασε σε εταιρία ΙΚΕ ένα πολυτελές αυτοκίνητο, μάρκας Porsche Cayenne E-Hybrid SUV, με τραπεζικά εμβάσματα τμηματικώς, δύο των 50.000 ευρώ, ένα των 20.000 ευρώ, και ένα των 14.000 ευρώ, ήτοι συνολικής αξίας 134.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έρευνα των διωκτικών Αρχών, το εν λόγω τζιπ μεταβιβάστηκε στη σύζυγο του και το χρησιμοποιούσε η ίδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν για τη διευκόλυνση των κινήσεών τους 131 τραπεζικούς λογαριασμούς. Μέσω αυτών πραγματοποίησαν 52.539 τραπεζικές συναλλαγές, μετέφεραν τα ποσά που εισέπραξαν από 133 επιστρεπτέες προκαταβολές και 44 επιστροφές ΦΠΑ σε λογαριασμούς εταιριών που εδρεύουν σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην αγορά πολυτελών οχημάτων, ακόμα και supercars, και προϊόντων τεχνολογίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This