Οπαδική βία: «Στα σύγχρονα κράτη την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα»

Όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών για την οπαδική βία

Must Read

«Μουδιασμένη» εξακολουθεί να είναι η χώρα από τα πρωτοφανή επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα ο 31χρονος αστυνομικός, που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Μιχάλης Καρδιασμένος, μίλησε για την οπαδική βία, αλλά και για την κίνηση των ΜΑΤ να μην κατέβουν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

«Ήταν μία αυθόρμητη στιγμή των συναδέλφων που δεν αρνήθηκαν να πάνε στο γήπεδο, απλά σταμάτησαν στην βασιλίσσης Σοφίας, ενημέρωσαν το κέντρο ότι θα μείνουν για κάποιον χρόνο εκεί συμβολικά, ούτως ή άλλως αυτό έγινε 4 ώρες πριν τον αγώνα. Το κέντρο ενημέρωσε να μετάβουν στην έδρα τους, μετέβησαν στην έδρα τους. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο, η ψυχολογία των συναδέλφων είναι ότι δεν είναι ο ”σάκος του μποξ”, μας θεωρούν ”σάκο του μποξ”», είπε αρχικά ο κ. Καρδιασμένος.

Ο ίδιος τόνισε πως σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη, την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα την έχει η γηπεδούχος ομάδα. «Και όχι η Αστυνομία», επεσήμανε και συνέχισε: «Κάποιοι από την πολιτική ηγεσία μετά τα επεισόδια του Αυγούστου προέτρεψαν να κάνει η Αστυνομία τον σωματικό έλεγχό, αυτό είχε σταματήσει και ξεκίνησαν πάλι. Για να κάνει ένας αστυνομικός έλεγχο στους οργανωμένους που είναι πιο επικίνδυνοι, πρέπει να υπάρχει διμοιρία να τον υποστηρίξει».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών κατέληξε λέγοντας πως πολλά επεισόδια προκαλούνται λόγω της απλής παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This